DODIK: Hvala opoziciji što se nije sastala sa Schmidtom, nadam se da će ostati dosljedni

Foto: Srna

U Banjaluci je danas održan sastanak predsjednika RS Milorada Dodika, sa predstavnicima institucija ovog entiteta i Bosne i Hercegovine, te lidera stranaka – na kojem je zaključeno da je RS odlučna da “brani svoj ustav i teritorijalni suverenitet”.

Niz zaključaka koje je nakon susreta saopštio Dodik, među kojima je i to da su odbacili sve optužnice protiv njega.

Nadalje, Dodik se osvrnuo i na jučerašnja dešavanja, tačnije na otkazani sastanak između visokog predstavnika Kristijana Šmita i potpredsjednika RS Ćamila Durakovića u Banjaluci.

“Razmišljam da Durakoviću povećam platu za 10% jer je odbio da se sa Šmitom sastane u nekoj kafani. A neki sljedeći mjesec moći ću da mu smanjim platu…”, naveo je.

Također, zahvalio se opoziciji iz RS što su bili ‘pronicljivi i pametni’, te su odbili sastanak sa Šmitom, dodavši kako očekuje da će ‘ostati dosljedni’.

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić rekao je da RS djeluje institucionalno i da svi koji djeluju su izabrani, “za razliku od Kristijana Šmita”.

“Sve funkcioniše na principu narko kartela, oni nemaju nikoga ko ih je izabrao. U BiH ta vrsta politike je kartel politika, ne zasniva se na pravnim aktima”, rekao je.

Ministar u Savjetu ministara BiH Staša Košarac istakao je da je na sceni modeliranje BiH, te da to radi američka ambasada i Šmit.

“Želimo na demokratski način u institucijama RS i BiH otvarati važna pitanja. Složili smo se da je Šmit nelegalan, da je uzročnik krizne situacije u BiH”, naveo je Košarac.

Sastanku su prisustvali predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, premijer Radovan Višković, član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, ministri u Vladi Srpske, potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Davor Pranjić, predsjedavajuća Vijeća naroda Srpske Srebrenka Golić.

Izvor: N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas