DODIK, IZETBEGOVIĆ I VUČIĆ KAO LIKOVI IZ VIDEO IGRE: Koji od njih bi pobijedio u Tekkenu

“Crvenokosi” Izetbegović, Nataša nezaustavljiva, Vučić opsjeda protivnika, Dodik kao Traktor Titan, jači od svih

Teken je video igra koju svi pošteni gejmeri, a i oni koji slučajno zalutali u taj svijet, igraju preko 20 godina. Sa kultom koji je nosila sa sobom, inspirisala je niz fanovskih crteža i scenarija, a ovaj novi sa Balkana je apsolutni hit.

Video igra je nastala 1994. a nešto malo posle 2000. je postala jako popularna i kod nas. Toliko da danas, pomoću vještačke inteligencije možemo da zamislimo Tekken Balkan, kao i likove sa ovih prostora, kao takmičare koji se tuku u ringu ovog univerzuma.

Instagram stranica, Tekken Balkan je napravila i izredala sve likove iz svijeta politike, medija ali i estrade (i to radi i dalje) sa sve opisima i njihovim biografijama u stilu ovog gejming svijeta.

Kada bi političari imali super moći i borili se u arenama kako bi to izgledalo i koje bi moći posjedovali.

Od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Slobodana Miloševića, preko predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, narodne poslanice Nataše Radulović, lidera SDA Bakira Izetbegovića, pa do legendarnog pjevača narodne muzike Tome Zdravkovića – neki su od javnih ličnosti koji su dobili svog avatara iz popularne igre.

Svakome od njih dodijelili su posebne moći i opise.

Tako Vučić ima sposobnost da “opsjedne” protivnike svojim načinom govora.

– On je jedinstveni borac sa sposobnošću da govori na način koji plijeni protivnike i drži ih oduševljenim. Njegov stil borbe spor govor kojim skreće pažnju i razoruža svoje protivnike. Imun je i na hladnoću, zahvaljujući svom domu u frižideru, a nikad se ne umara, što mu omogućava da da nadživi protivnike u dugim borbama – stoji u opisu Vučića.

S druge strane Dodik kao “Traktor Titan” ima posebnu sposobnost da s lakoćom vozi traktore. Opisan je kao velika ličnost u političkoj areni.

Svog avatara je dobio i lider SDA kojem su kreatori Balkan_tekken dali nadimak “Crvenokosi” kojeg krasi reputacija da je lukav, pametan i uvijek korak ispred protivnika. Međutim, ono što njegovi protivnici ne znaju jeste da Izetbegović ima tajno oružje- svoje supermoći.

Sa svojim pouzdanim super sigurnim “Zlatnim trezorom”, Bakir je uvijek bio siguran od zla. Mogao bi nestati iz opasnosti u tren oka, ponovo se pojaviti jednako brzo nakon što je prijetnja prošla – stoji u opisu Izetbegovića, odnosno “Crvenokosog”. U nastavku stoji da Izetbegović, što se tehnologije i automatizacije tiče, ima sposobnost da zamijeni bilo kojeg čovjeka high-tech strojevima i umjetnom inteligencijom, što ga je učinilo majstorom svih stvari tehnologije.

– Ali uprkos svom bogatstvu i moći Bakir nikad nije izgubio kontakt sa običnim čovjekom. Bio je majstor prerušavanja, sposoban je pretvoriti se u siromašnog čovjeka i uklopiti se u gužvu u lokalnom birou – navodi se u opisu.

Izvor: oslobodjenje.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas