DODIK: Predstavnik Ambasade SAD nadgledao primopredaju mog predmeta u Tužilaštvu; Stranci spremaju revoluciju u RS

Milorad Dodik govorio je danas i o korupciji te kriminalu, spominjući i istrage protiv sebe.

“RS ima niži stepen opšteg kriminaliteta, procentualno, nego Njemačka. Politička tema je 20 godina priča o korupciji i kriminalu. Niko ne može isključiti da to ne postoji, ali to nije dominantna priča kako oni žele da predstave”, rekao je Dodik govoreći o izvještaju Vijeća Evrope.

On kaže da se društvo dovelo u stanje da tužioc mora da reagira na svaku anonimnu prijavu.

“To nije tako u Njemačkoj, to nije tako kako oni o nama pišu. RS je stabilna, sređena, nemamo velikih izazova, nema organiziranih kriminalnih grpupa, da ima kršenja procedura – ima. Ali time se bave organi zaduženi za to”, naveo je Dodik.

Spomenuo je i istrage koje se vode protiv njega.

“U Tužilaštvu BiH, na primopredaju predmeta za Milorada Dodika, kada je tužilac koji je to vodio, musliman, otišao u Sud BiH i predao drugom tužiocu koji je također mulsiman, došao je i predstavnik Američke ambasade. Da se slučajno ne bi nešto desilo s tim”, rekao je Dodik.

Onda je optužio novinare kako o tome ne pišu jer dobivaju novac od od ambasada.

“Pišite o tome ako smijete. Oni će vam reći da to nije tačno, ali začačkajte malo, kao što sam ja pa znam tačno ime i prezime predstavnika Ambasade koji je tu bio”, naveo je Dodik.

Nastavio je optuživati strance kazavši kako ambasade Velike Britanije i SAD spremaju revoluciju u RS.

“Oni su imali sastanak i koncipirali su revoluciju ‘sloboda naroda’ ili ‘narodna sloboda’ i to je bilo neki dan. Učestvovali su i neki ljudi iz Beograda pa ja znam. To je ono Miličevićevo izvest ćemo ljude na ulicu. Pa neka izvedu, izvest ćemo i mi pa da vidimo. Ulica nije rješenje, ali ako to žele, obračunat ćemo se, naravno politički”, izjavio je Dodik.

Izvor: raport.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas