DODIK SE POREDIO SA PUTINOM I OPTUŽIO AMERIKANCE: “Pokušali su da spriječe RS da izvrši svoje međunarodne obaveze”

Foto: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, optužio je „američko osoblje“ u BiH da je pokušalo da spriječi Srpsku da izvrši svoje međunarodne obaveze.

Nije rekao na koje obaveze konkretno misli, ali je pretpostavka da se radi o izmirenju duga za obveznice prodate na Bečkoj berzi.

Dodik je na sjednici Narodne skupštine izjavio da su Amerikanci vršili pritisak na banke putem međunarodnog sistema platnog prometa SVIFT.

– Pritiskali su poslovne banke, ako sarađuju sa Republikom Srpskom i sa Vladom RS, da će im ukinuti status korespodenta. Nije to radio Marfi (američki ambasador uz BiH) nego njegov čovjek. Znamo kako oni djeluju – rekao je Dodik na posebnoj sjednici Narodne skupštine na kojoj se, inače, govori o djelovanju Ustavnog suda BiH.

Dodik se potom, ničim izazvan, osvrnuo i na svoj politički rejting, poredeći ga sa rejtingom predsjednika Rusije.

– Putin nije ugrožen, a Milorad Dodik nikad nije bio jači. I opozicioni listovi, koji provode istraživanje, kažu da je Dodik najjači. Otići ću sa ove govornice kada narod kaže dosta i tebe. Za sada sam odlučio da se borim, ne samo u ovom mandatu, nego i u sljedećem. Oplemenjuje me borba za plemenite ciljeve koje imamo. Ova skupština ni jednom nije donijela ni jednu odluku koja je protiv Bošnjaka, Hrvata ili bilo kog čovjeka – tvrdi predsjednik Republike Srpske i lider SNSD.

Izvor: srpskainfo.com

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas