DODIK U BEOGRADU: Komšić kaže da Srbija želi rasparčati BiH – ne želi Srbija, nego ja

Lider bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik govorio je na manifestaciji ‘Dani Srpske u Srbiji’ i tom prilikom iznio nekoliko šokantnih priznanja.

Između ostalog, dotakao se govora predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića na Generalnoj skupštini UN-a.

“Nisu nam dali da budemo jedna država, a to je tako prirodno. Slušam danas opet te podvale koje slušamo duže vremena. Izašao je gospodin Komšić da kaže da je Srbija zainteresovana da rasparča Bosnu i Hercegovinu. Nije Srbija zainteresovana, ja sam zainteresovan”, rekao je Dodik nakon čega je dobio ogroman aplauz prisutnih.

“Sada se pokušpava da se napravi priča o tome da Bosna i Hercegovina, koja se ne može sastaviti po ničemu, koja nema ni jedan mali bazični temelj koji bi se mogao izgraditi među narodima da nema međunarodnog faktora, smatra se da je to vrlina koju treba slaviti, a da ideja o nacionalnoj državi naroda koji pokrivaju većinski teritoriji dominantno, o tome se ne smije govoriti. I zato postoji ova manifestacija, da se o tome govori. Mi smo jedan narod”, rekao je Dodik.

Prije toga, kad je izašao na binu dobio je gromoglasan aplauz, pa je prokomentarisao: “Šta će sad ovi iz Sarajeva reći?”

Izvor: raport.bas

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas