DODIK: Za sve što se bude dešavalo narednih dana u BiH ne treba tražiti krivce u RS, pa ni u FBiH

Predsjednik RS Milorad Dodik ponovo je komentirao sastanak u Konjicu te se obrušio na međunarodnu zajednicu.

On kaže da je sad na gubitku samo ‘dio međunarodne zajednice’ koji se u BiH održava na konfliktima.

Dodik je rekao da iako sastanak nije polučio neke velike rezultate, ipak je bio pokušaj da se otvoreno progovori o problemima i kako ih riješiti, a što je najgore za dio ambasada u Sarajevu – politički partneri sjedili su za istim stolom i razgovarali.

“Nismo dugo čekali na odgovor samoizabranih međunarodnih predstavnika koji su se dogovorili da se mi u BiH ne smijemo dogovoriti i da je potrebno učiniti nešto radikalno. I sad opet imamo krizu, koju nismo izazvali mi u BiH, nego upravo oni koji svojim ministarstvima šalju lažne izvještaje o situaciji u BiH. Zato za sve što se bude dešavalo u narednim danima i mjesecima u BiH odgovornost ne treba tražiti ni u RS, pa ni u FBiH. Eto par ambasada u Sarajevu i onog koji okolo hoda i lažno se predstavlja neka objašnjavaju šta se događa”, naveo je Dodik za Srnu.

On dalje navodi da ako je neko htio da usreći Bošnjake, u tome nije uspio jer oni, po njemu, sreću vide u potpunoj eliminaciji Republike Srpske.

“Mi nećemo otići iz Republike Srpske, niti ćemo im predati Republiku Srpsku. Ako igraju na živce i strpljenje, mi ga imamo na pretek, jer rezervnu zemlju nemamo i mi ovdje živimo. A ja se nisam kandidovao za predsjednika Republike da bi pred svakom fukarom pognuo glavu. Za mene su naši građani i glasali računajući da ću se boriti”, poručio je Dodik.

Izvor: raport.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas