DRAMA SE NASTAVLJA: Vinko Jakić ni jutros nije htio napustiti direktorsku fotelju

Drama oko Agencije za upravljanje oduzetom imovinom Federacije BiH postala je top-tema nakon naše jučerašnje informacije da Vinko Jakić, smijenjeni direktor, nije dopustio da poziciju preuzme novi direktor Emir Bašić.

Prethodno je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na sjednici, održanoj 2. augusta, smijenila Jakića i za vršioca dužnosti imenovala Bašića.

Bahato parkiranje

A predviđanja da primopredaja neće teći glatko, pokazuju i jutrošnja dešavanja.

Nešto prije osam sati, u zgradu Agencije za upravljanje oduzetom imovinom stigao je novoimenovani direktor Bašić, dok je Jakić, “direktorski”, stigao sa desetak minuta zakašnjenja, parkiravši automobil, onako bahato, na trotoar, ispred samog ulaza u zgradu.

Prema informacijama Raporta, Jakić je direktno otišao u svoju kancelariju te odbio da izvrši primopredaju.

Navodno je pokušavao kontaktirati i premijera FBiH, kako bi mu ukazao da su mu povrijeđena prava iz radnog odnosa.

 

 

Jakić parkirao automobil na trotoar ispred zgrade (Foto: Raport)

Bašić, koji još uvijek nema pristup kancelariji, nije bio raspoložen za izjave u ovom momentu.

No, nezvanično smo saznali da je Jakiću još jučer putem kurira dostavljeno rješenje o smjeni te rješenje o imenovanju Bašića, koje Jakić mora uručiti Bašiću prilikom primopredaje dužnosti.

Čekaju odluku

Prema informacijama Raporta, radnici Agencije i pripadnici osiguranja čekaju odluku direktora Bašića o tome kako riješiti ovu krizu.

Saznali smo i to da je nepoznato gdje se nalaze dva službena automobila Agencije, koja bi trebala biti parkirana ispred zgrade.

Špekuliše se, kako smo čuli od uposlenika Agencije, da je i sam automobil kojim je Jakić jutros stigao i parkirao ispred ulaza, navodno pripadao (ili pripada) jednoj od firmi kojima upravlja Agencija, te da nije poznato da li ga je uspio u potpunosti (ot)kupiti s obzirom na to da ga je rješenje o smjeni očito iznenadilo.

Izvor: raport.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas