DRAMATIČNI PRIZORI POŽARA U OSIJEKU: Građani upozoreni da zatvore prozore i ne izlaze

Foto: Facebook

Gori balirana i uskladištena plastika, crni dim se širi iznad firme i grada, vatra još nije pod kontrolom…

U krugu firme Drava International u osječkom prigradskom naselju Brijest noćas je buknuo je veliki požar.

Policija je rano jutros saopćila da je požar izbio oko 40 minuta iza ponoći, te da gore plastična masa i ambalaža.

– Po mojoj procjeni, više tisuća kvadratnih metara gori. Gori balirana i uskladištena plastika, a na nekim su mjestima bale više od pet metara. Nažalost, požar još uvijek nije pod kontrolom, a u ovim je trenucima zahvatio i proizvodni objekt. Na terenu su Javna profesionalna vatrogasna postrojba Grad Osijeka, kao i Grada Belog Manastira, i čak 21 dobrovoljno vatrogasno društvo s područja grada Osijeka i okolice.

– Zaista želim zahvaliti svih hrabrim vatrogascima koji su na terenu, zbilja je iznimno zahtjevno, a ja sam kao načelnik Stožera civilne zaštite Grada Osijeka podigao i ostale žurne službe, i naš Unikom, i Vodovod, i Cesting, koji su došli sa svojom mehanizacijom, svi smo od 1 u noći na terenu. Mehanizacijom su pokušali napraviti koridor, međutim, zbog iznimno zapaljivih materijala nisu uspjeli, požar je došao do samog objekta, izvijestio je jutros oko 6 sati osječki dogradonačelnik Dragan Vulin.

– Molim sve građane Osijeka i okolice da zatvore prozore i ne izlaze na otvoreno bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova nastalih uslijed požara plastike koji je u tijeku na području Brijesta, naveo je on.

Izvor: oslobodjenje.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas