DUBIOZA KOLEKTIV NAPRAVIO ŠTIMUNG NA ULICI: Prolaznici plesali uz “Himnu generacije” (VIDEO)

Foto: Dubioza kolektiv/Oslobođenje

Nova godina već miriše u zraku – atmosfera na sarajevskim šetnicama je vrhunska, a građani, kao i turisti, imaju bogat sadržaj za uživanje – planski i neplanski

Bliži se novogodišnja noć. Atmosfera ovih dana priliči ovom dobu godine. U glavnom gradu BiH, ali i ostalim gradovima, glavne šetnice su prepune ljudi, od kojih je mnogo i turista.

Može se reći i da je vrijeme ovih dana idealno da se u potpunosti uživa u prazničnoj atmosferi. Istina je da fali i snijeg da bi zimska idila bila upotpunjena, ali ni ovako nije loše, pogotovo za one koji nisu ljubitelji padavina.

A da sve sluti na dobar novogodišnji dernek, potvrdio je i sinoćni prizor sa jedne od glavnih sarajevskih ulica. Naime, na Ferhadiji u samom centru grada, jedan od najpoznatijih bh. bendova Dubioza kolektiv napravio je pravi štimung. Pjevali su i svirali zajedno sa mladim Filipincem kojeg već duže vremena možete sresti na sarajevskim ulicama kako zabavlja prolaznike svojim izvedbama nekih od bh. pop i rock evergreen pjesama.

Može se reći da građani ali i turisti imaju itekako bogat sadržaj za uživanje – planski ali i neplanski, kao u ovom slučaju.

Dubioza kolektiv napravio je odličnu atmosferu pjesmom “Himna generacije” a prolaznici su veselo pjevali i plesali zajedno sa njima. Uživajte.

Izvor: oslobodjenje.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas