ENGLEZI POTVRDILI: Za Euro se pripremaju protiv BiH i Islanda

Foto: REUTERS/Molly Darlington

Nogometna reprezentacija Engleske odigrat će prijateljske utakmice protiv Bosne i Hercegovine te Islanda u sklopu priprema za ovogodišnje Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, objavio je Engleski nogometni savez (FA).

Aktualni evropski doprvaci dočekujuBiH 3. jula na St. James Parku, a četiri dana kasnije odmjerit će snage protiv Islanda na stadionu Wembley.

Englezima će to biti prva utakmica na St James Parku nakon 2005. i pobjede 2-0 protiv Azerbajdžana u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i njihov ukupno osmi nastup u Newcastleu. Ovo će biti i prva utakmica Engleske protiv BiH.

“Raduje nas što se vraćamo u Newcastle koji je sinonim za nogomet u ovoj zemlji. Igrat ćemo i na Wembleyju dajući našim obožavateljima priliku da nas isprate prije nego što krenemo u Njemačku na još jedno uzbudljivo ljeto, kazao je engleski selektor Gareth Southgate.

Engleska će na EURO 2024. igrati u grupi C u kojoj su još Danska, Slovenija i Srbija.

Reprezentacije Islanda i BiH koncem marta igrat će u playoffu za plasman na EP. Island će u polufinalu igrati protiv Izraela 21. marta, dok će BiH odmjeriti snage protiv Ukrajine. Pet dana kasnije je finale, a pobjednik ide na EP.

Izvor: N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas