ERDOGAN SE OBRATIO NACIJI NAKON POBJEDE NA IZBORIMA: Vrijeme je da se ujedinimo oko naših nacionalnih ciljeva

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je, u obraćanju naciji nakon izborne pobjede, poručio kako nije niko izgubio, pobijedila je Turska, turska demokratija i svih 85 miliona turskih građana, javlja Anadolija.

Erdogan je pobijedio u drugom krugu predsjedničkih izbora održanih u Turskoj. Aktuelni predsjednik Erdogan pobijedio sa 52,14 posto osvojenih glasova. Njegov protivkandidat Kemal Kilicdaroglu osvojio je 47,86 posto glasova.

Obraćanje u Ankari

U obraćanju desetinama hiljada građana okupljenih ispred predsjedničke palate u Ankari, Erdogan je poručio kako je „pobijedila Turska i turska demokratija“.

„Niko danas nije izgubio. Pobijedilo je svih 85 miliona naših građana. Sada je vrijeme da se ujedinimo oko naših nacionalnih ciljeva i nacionalnih snova“, rekao je Erdogan.

On je dodao:

“Kao i uvijek, poštujemo volju našeg naroda. Nismo pobjednici samo mi. Pobjednik je Turska. Pobjednik je naša demokratija. Niko danas nije izgubio. Pobijedilo je svih 85 miliona naših građana. Sada je vrijeme da se ujedinimo oko naših nacionalnih ciljeva i nacionalnih snova.“

Erdogan je u pobjedničkom govoru u Ankari poručio kako nastavljaju s gradnjom “Stoljeća Turske”.

„Danas je dan kada su ispunjene molitve naših građana, ali i naših prijatelja širom svijeta.

Sada kada su izbori završeni, sve svoje vrijeme i energiju posvetit ćemo radu, stvaranju djela i služenju narodu“, riječi su Erdogana.

Rekao je da u vrhu liste prioriteta i nakon izbora ostaje ponovna izgradnja gradova porušenih u zemljotresima 6. februara, koji predstavljaju katastrofu stoljeća:

“Otklanjanje problema proizašlih iz poskupljenja izazvanih inflacijom bit će jedna od naših najhitnijih tema narednih dana.“

Izvor: raport.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas