FORMIRA SE “FEDERALNI USKOK”: VSTV raspisao konkurs za sudije i tužitelje u posebnom odjelu

Premijer Federacije BiH, Nermin Nikšić, u proteklim je mjesecima najvljivao formiranje “federalnog USKOK-a”

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine objavilo je konkurs za zapošljavanje čak 10 sudija i 10 tužitelja u Vrhovnom sudu Federacije BiH i u Federalnom tužilaštvu Federacije BiH.

Konkurs će, kako je navedeno, trajati od 25. decembra do 9. januara sljedeće godine, a upražnjena je rukovodna pozicija: Posebni zamjenik glavnog federalnog tužioca Federalnog tužilaštva Federacije BiH, Poseban odjel Federalnog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organiziranog i međukantonalnog kriminala.

Zatim je otvoreno i deset pozicija sudije u Vrhovnom sudu Federacije BiH, poseban odjel Vrhovnog suda Federacije BiH, te se traži iskustvo u radu na predmetima organizovanog kriminala i korupcije odnosno složenim krivičnim predmetima.

Otvoreno je, također, i devet pozicija tužioca u Federalnom tužilaštvu Federacije BiH, a traži se iskustvo u radu na predmetima organizovanog kriminala i korupcije odnosno složenim krivičnim predmetima.

Premijer Federacije BiH, Nermin Nikšić, u proteklim je mjesecima najvljivao formiranje “federalnog USKOK-a”, odnosno otvaranje posebnih odjela Federalnog tužilaštva i Vrhovnog suda FBiH koji će se baviti borbom protiv kriminala i organizovanog kriminala.

Izvor: oslobodjenje.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas