GDJE LJETUJU BH. POLITIČARI: Nešić u Crnoj Gori, Ćudić u Prištini, a mnogi ostaju u BiH

Foto: Sabina Ćudić, Nenad Nešić, Ramo i Arnel Isak/Instagram

S obzirom na to da su protekli period obilježila burna dešavanja na bh. političkoj sceni, mnogi političari dane godišnjeg odmora koriste u augustu.

Pitali smo političare gdje ljetuju ove godine, a kako su za Klix.ba kazali dane odmora će u najvećem broju iskoristiti za druženje s porodicom i to u Bosni i Hercegovini.

Državna parlamentarka Sabina Ćudić trenutno boravi u Prištini, gdje je, kako nam je kazala, u posjeti suprugovoj porodici.

Ćudić: Boravi u Prištini (Foto: Instagram)

Ćudić: Boravi u Prištini (Foto: Instagram)

“Dobila sam vizu za posjetu i tu sam nakon četiri godine. Jako sam sretna da sin provodi vrijeme sa nenom, dedom, rodicama i rođacima i da smo svi na okupu. Vraćamo se u Sarajevo na vrijeme za augustovsku sjednicu”, rekla je Ćudić.

Federalni ministar trgovine Amir Hasičević trenutno godišnji odmor provodi na pecanju s prijateljima na jezeru Snježnica.

“Kako je odmor tri sedmice ostatak će ići bez nekog posebnog plana, trudim se da odmorim i od ‘planiranja’”, rekao nam je Hasičević.

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković kazala nam je da godišnji odmor provodi u krugu porodice, sa sestrom i rođacima koji su stigli iz Amerike i Kanade.

“Uglavnom uživamo u jednodnevnim izletima na našim planinama (Trebević, Igman i Bjelašnica) te ćemo ostale dane provesti u obilasku naših prirodnih bisera (rijeke i jezera) u Hercegovini”, kaže Duraković.

Državni ministar sigurnosti Nenad Nešić rekao je nam je da trenutno ljetuje u Crnoj Gori s porodicom.

Nešić: Odmara u Crnoj Gori (Foto: Instagram)

Nešić: Odmara u Crnoj Gori (Foto: Instagram)

“S porodicom ljetujem u Tivtu, gdje se osjećam kao domaći, svoj na svome, nisam stranac i tu mi je najljepše”, rekao nam je Nešić.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar rekao je za Klix.ba da je trenutno u kancelariji, a da godišnji odmor provodi u rodnom Stocu.

“Naravno, odmor je za nas dosta relativan pojam, pa i tokom odmora radim jer obaveze ne čekaju. Također, period odmora iskoristim za učešće u povratničkim programima u Stocu i hercegovačkoj regiji, naročito kulturnim aktivnostima, koje su u ljetnom periodu brojne”, ističe Dizdar.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić rekla je za Klix.ba da tradicionalno ljetuje na crnogorskom primorju.

“S porodicom sam bila na crnogorskom primorju, a dane augusta ću provesti u Sarajevu i uživati u mnoštvu zanimljivih sadržaja”, rekla nam je Karić.

Potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska Ćamil Duraković rekao nam je da je jedan dio odmora proveo sa djecom, koja mu dođu u periodu raspusta, jer nakon razvoda ne borave s njim.

“Ostatak godišnjeg odmora sam u Srebrenici, na selu kod mame, na našem jezeru Perućac te uglavnom uživam u prirodnim ljepotama Srebrenice. Nisam i rijetko idem van BiH”, kaže Duraković.

Šefica Kluba poslanika SNSD-a u držvnom parlamentu Sanja Vulić rekla nam je da će odmor koji je planirala sačekati drugu priliku te je navela razloge za to.

“Ovaj august sam planirala provesti van Bosne i Hercegovine, ali čekajući imenovanje ministra finansija i trezora, ovih par dana koristim za boravak u Trebinju i odlazak na kupanje na Crnogorsko primorje, dok će moj planirani odmor za ovu godinu, sačekati neku novu priliku”, rekla je Vulić.

Poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Saša Magazinović kazao nam je da je sedam dana proveo na Jadranu.

Magazinović: Ostatak odmora provodi u Sarajevu (Foto: Instagram)

Magazinović: Ostatak odmora provodi u Sarajevu (Foto: Instagram)

“Ostatak odmora ću provesti u Sarajevu. Kao i većina ljudi ovdje, imat ću dosta gostiju koji će dolaziti na Sarajevo Film Festival”, kaže Magazinović.

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk rekao nam je da na godišnji odmor ide početkom septembra.

“Provest ću odmor sa porodicom, najvjerovatnije u Hrvatskoj, ali nismo još rezervisali pošto se u ovom poslu ništa ne zna unaprijed”, kaže nam Uk.

Zastupnik u Domu naroda FBiH Haris Zahiragić kaže za Klix.ba da političar koji ozbiljno shvata svoj posao, teško može imati godišnji odmor u punom kapacitetu, a na kojem sebi može priuštiti da se ne bavi aktuelnim političkim temama.

Zahiragić: Proveo vikend na Jadranu (Foto: Instagram)

Zahiragić: Proveo vikend na Jadranu (Foto: Instagram)

“Shodno tome, politička situacija, a koja je ove godine veoma kompleksna na svim nivoima, mi se odražava i na odmor koji formalno koristim u augustu, ali doslovno svaki dan augusta imam neki važan sastanak. Svakako, iskoristim svaku priliku, posebno kada sam poslom na terenu izvan Sarajeva, da i uživam u ljepotama Bosne i Hercegovine, od mora do Save, od Drine do Une! Bio sam jedan vikend na moru, na Jadranu, a pošto zaista volim more i ono me najbolje odmori, pokušat ću, ako mi obaveze dozvole, otići barem još jedan vikend do kraja ljeta”, kaže Zahiragić.

Dodaje da će u danima koji predstoje, a s obzirom na to da se održava SFF, slobodno vrijeme provesti u Sarajevu koje za vrijeme Festivala ima zaista mnogo sadržaja za svačiji ukus.

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Arnel Isak već je boravio u Turskoj, a kazao nam je kako provodi drugi dio odmora.

Arnel Isak prvi dio odmora proveo u Turskoj s porodicom (Foto: Instagram)

Arnel Isak prvi dio odmora proveo u Turskoj s porodicom (Foto: Instagram)

“Prvi dio godišnjeg odmora proveo sam s porodicom u Turskoj, a drugi dio godišnjeg odmora u našoj lijepoj Bosni i Hercegovini”, rekao je Isak.

Državni ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić kaže da više preferira zimovanje i da mu je draže skijanje, nego ležanje na plaži.

“Naravno, pobjegnem dva – tri dana do mora i vratim se nazad da radim. Draže mi je otići na glečere i skijati se. Odem do Neuma, Makarske dva – tri dana i vratim se na posao”, kaže nam Hurtić.

Potpredsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Edina Gabela kazala nam je da je uvela praksu obilaska domaćih destinacija.

“Od perioda kada nismo imali priliku ići van BiH, tj. pojavom pandemije koronavirusa uvela sam praksu obilaska domaćih destinacija. Ponosna sam na ljepote naše države. Jednu sedmicu ću tradicionalno sa porodicom provesti na Jadranu”, kaže nam Gabela.

Potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović rekao je da će dane odmora provesti sa suprugom.

“Idemo na more 10 dana. Još uvijek nismo precizirali mjesto. Supruga će odrediti”, rekao nam je Stojanović.

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Haris Silajdžić istakao je da ni ranijih godina nije bio ljubitelj ljetovanja i zimovanja, tako da je godišnje odmore koristio za hobije kojima se u tom periodu najviše posveti.

“Ni ove godine, kada sam kao zastupnik na odmoru, se ništa nije promijenilo. Od putovanja sam kao i inače na relaciji Goražde – Ilidža te mimo jednodnevnih izleta vrijeme provodim u kući sa svojim najbližima”, kaže nam Silajdžić.

Zastupnik u Domu naroda Parlamenta FBiH Muamer Zukić rekao je da zbog poslovnog tempa u pravilu ima skračen godišnji odmor, pa tako i ljetovanje.

“Ove godine sam bio nekoliko dana s porodicom na Jadranu, u Crnoj Gori. Generalno volim vodu, rođen sam uz nju te zaista uživam provoditi vrijeme na rijekama i jezerima. Nadam se da ću naći vremena tokom augusta da obiđem neke od njih u našoj domovini. Možda bude i nekog ribarenja”, kaže Zukić.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić početak augusta je proveo u Crnoj Gori sa porodicom.

Željko Komšić sa suprugom u crnoj Gori (Foto: Čitatelj)

Željko Komšić sa suprugom u crnoj Gori (Foto: Čitatelj)

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić rekao je da je iskoristio deset radnih dana godišnjeg odmora u periodu od 17. jula do kraja mjeseca te je na poslu bio već 31. jula.

U tom periodu je na Predstavničkom domu Parlamenta FBiH bio Zakon o civilnim žrtvama rata te je Delić radio s godišnjeg odmora.

Iskoristio je sedam radnih dana odmora i to vrijeme je proveo sa svojom porodicom dijelom na moru, dijelom na planini.

Izvor: klix.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas