GORICA DODIK, NAKON ŠTO SE POJAVILA NA AMERIČKOJ CRNOJ LISTIi: “Hvala puno, nema veće privilegije”

Foto: Instagram/@dodikgorica

“Dodikova kći, Gorica, uključena je u vođenje političkih i poslovnih aktivnosti svog oca, uključujući vlasništvo nad nekoliko subjekata koji primaju značajnu pomoć Vlade RS po Dodikovom nalogu”, naveli su..

Gorica Dodik, kćerka lidera SNSD-a i predsjednika RS Milorada Dodika, u petak se pojavila na crnoj listi američkih vlasti.

Gorica Dodika je pojavljivanje njenog imena među sankcionisanim osobama od strane američkog Ministarstva finasija nazvala “privilegijom”.

“Hvala vam puno, nema veće privilegije u današnje vrijeme nego biti na vašoj crnoj listi, to je dokaz da nismo agresori i zločinci kao vi. Vama su ruke krvave do lakata, ko god vas podržava saučesnik je u vašim monstruoznim zločinima širom svijeta”, poručila je Dodikova kćerka na Twitteru, podijelivši objavi Američke ambasade o uvođenju sankcija.

“Najveća istina je da vi vodite korupciju u cijelom svijetu preko raznih firmi i svi koji vam se ne povinuju su “kriminalci”, poručila i dodala sljedeće:

“Pozdravite vašeg predsjednika pedofila, njegovog sina narkomana i ostalu mnogobrojnu rodbinu”, napisala je Gorica Dodik.

gorica dodik twitter

FOTO: Twitter
Tweet Gorice Dodik nakon što je stavljena na crnu listu

Zašto su Igor i Gorica završili na crnoj listi

“Na nedavnim izborima u RS, Savez nezavisnih socijaldemokrata, uključujući Dodika i Igora, urotio se radi podmićivanja političkih dužnosnika, članova biračkih odbora i posmatrača izbora u nastojanju da korupcijom dobije izbore. Igor je bio uključen u podmićivanje opozicionih političara, kojima su nuđena politička imenovanja u zamjenu za ključne informacije i pozicije posmatrača na biračkim mjestima”, stoji u pojašnjenju SAD-a zašto su Dodikova djeca završila na “crnoj listi”.

“Dodikova kći, Gorica, uključena je u vođenje političkih i poslovnih aktivnosti svog oca, uključujući vlasništvo nad nekoliko subjekata koji primaju značajnu pomoć Vlade RS po Dodikovom nalogu”, naveli su. Pročitajte OVDJE cijelokupno pojašnjenje Amerikanaca vezano za uvođenje sankcija Igoru i Gorici Dodik, te četiri bh. kompanije.

Izvor: fokus.ba
Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas