HAOS NA ULICAMA DUBLINA: Demonstranti se tuku sa policijom, ruše i pale. “Ova smeća napadaju Irce”

Iza nasilnih prosvjeda koji su počeli nakon što se saznalo o događaju stoje huligani vođeni ideologijom krajnje desnice, rekla je policija

Policajci i prosvjednici se sukobljavaju u glavnom gradu Irske dok raste bijes nakon teškog incidenta u središtu Dublina u kojem je ozlijeđeno troje male djece i dvoje odraslih, piše Sky News.

Irska policija objavila je u četvrtak da je petero ozlijeđenih smješteno u bolnicu. Mjesni mediji javljaju da je riječ o napadu nožem. Jedna djevojčica zadobila je teške ozljede, a još dvoje djece lakše je ozlijeđeno, objavila je policija. Teške ozljede zadobila je i odrasla žena dok je muškarac lakše ozlijeđen, dodali su iz policije.

Incident se dogodio na Trgu Parnell, koji se nalazi blizu glavne gradske ulice, Ulice O'Connell. Policija je zatvorila pristup mjestu događaja.

Požari, pljačke, razbijanje izloga…

Iza nasilnih prosvjeda koji su počeli nakon što se saznalo o događaju stoje huligani vođeni ideologijom krajnje desnice, rekla je policija.

“Ova smeća napadaju Irce”, izvikivao je jedan prosvjednik, a drugi su podsjećali na ubojstvo nastavnice za koje je na doživotni zatvor osuđen slovački državljanin.

Irska ministrica pravosuđa Helen McEntee nazvala je scene “nedopustivima” i poručila da neće dopustiti manjem broju ljudi “da zbog užasnih događaja siju podjele”.

Policajci sa štitovima za suzbijanje nereda zadržavaju gomile u središtu grada gdje su zapaljeni policijski automobil i dva autobusa na kat usred bijesa zbog ubadanja na Parnell Square East.

Požar je također izbio u oštećenom tramvaju Luas dok se nasilje nastavlja u Ulici O'Connell. Sky News javlja da su neki viđeni i u pljački trgovine Foot Locker, a neki prosvjednici su metalnim šipkama razbijali pročelje trgovine Adidas.

The Irish Times je ranije objavio da je glavni sumnjivac priveden i da je također ozlijeđen te da si je ozljede vjerovatno sam nanio. Motiv za napad, koji se dogodio u blizini škole, nije još utvrđen.

Policija još utvrđuje sve činjenice.

Izvor: raport.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas