I KRITIKA JE HVALI: Nova Netflixova horor serija za kratko vrijeme postala je omiljena gledaocima

Nova Netflixova horor serija “The Fall Of The House Of Usher” za kratko vrijeme od pojavljivanja na streaming platformi osvojila je gledaoce, ali i kritičare.

Horor serija je postala popularna odmah po objavi na Netflixu, a ljubitelji horora su je proglasili najboljom još od izlaska “The Haunting of Hill House”.

“The Fall Of The House Of Usher” prati priču o braći i sestrama Roderick i Madeline Usher koji su izgradili farmaceutsku kompaniju u carstvo bogatstva, privilegija i moći. Međutim, tajne počinju izlaziti na vidjelo kada nasljednici dinastije Usher počnu umirati, što dovodi do borbe za opstanak.

Tokom prvog dana prikazivanja serija je postigla impresivan rezultat na Rotten Tomatoes od 93 posto, a trenutno on iznosi 90 posto.

U seriji glume Kate Siegel, Ruth Codd, Carla Gugino, Rahul Kohli, Samantha Sloyan i Bruce Greenwood, a režirao ju je Mike Flanagan i Michael Fimognari.

Uz gledaoce i kritičari su imali riječi hvale za ovo ostvarenje te tako Variety piše: “Iako su sve epizode solidne, nekoliko – naime druga epizoda i epizoda šest su dragulji”.

“Ovo nije lagana, zaboravljiva serija. Flanaganovo strastveno vjerovanje u moć monologa i melodrame, kompleksno pripovijedanje i raskošan stil su zarazni”, navodi Vanity Fair.

“Nema sumnje da se ‘The Fall Of The House Of Usher’ svrstava među Flanaganova najbolja djela”, piše Guardian.

Izvor: klix.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas