ISTRAGA NAPADA NA DERVIŠEVIĆA: Policija potvrdila da su uhapšene dvije osobe

Foto: vijesti.ba

Novinar iz Brčkog je napadnut i pretučen željeznim bokserom tokom povratka sa porodičnog okupljanja i zabave

Policija Brčko distrikta BiH se oglasila o napadu na Mirzu Derviševića, novinara iz Brčkog.

Nakon izvršenog uviđaja na licu mjesta, pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su u kontinuitetu, planski i sistematično preduzimali potrebne istražne radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

– Nakon utvrđivanja određenih činjenica, policijski službenici Policije prikupili su dokaze za dva lica koja se dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela, te su dana 23.08.2023. godine lišili slobode lice S.S., rođen 1982. godine u Brčkom gdje je i nastanjen i lice M.A., rođen 1989. godine u Brčkom gdje je i nastanjen, oba zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo ‘’Laka tjelesna povreda’’ iz člana 170. stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, a u vezi s članom 31. istog Zakona, saopćili su iz Policije Brčko distrikta BiH.

Dodaje se i to da su navedena lica u četvrtak, 24. augusta, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predata u dalju nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH, pod nadzorom Tužilaštva i u skladu sa naredbama Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, nastavljaju provođenje radnji dokazivanja, uključujući i potrebna vještačenja u cilju rasvjetljavanja svih ostalih okolnosti pod kojima je ovo krivično djelo izvršeno, navodi se u saopćenju.

Podsjetimo, Mirza Dervišević je napadnut prilikom povratka sa porodičnog okupljanja i zabave. Kako ističe Dervišević, dok je razgovarao sa svojom majkom muškarac sa fantomkom mu je prišao s leđa i udario ga željeznim bokserom u predjelu sljepočnice i arkade. On već nekoliko godina živi u Dohi (Katar), a u Brčko je stigao na odmor kako bi posjetio svoju porodicu.

Izvor: oslobodjenje.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas