IZ HDZ MOSTAR PORUČILI ANTIFAŠISTIMA: Nikad to ponašanje neće biti prihvatljivo za Hrvate

Foto: Okupljanje povodom Dana oslobođenja Mostara od fašizma/Anadolija

Da je okupljanje antifašista povodom Dana oslobođenja Mostara “veličanje zločinačnih ideologija”, pokušao je objasniti kompletnoj bosanskohercegovačkoj, ali i široj javnosti mostarski gradonačelnik Mario Kordić. I dok s jedne strane stižu burne reakcije naroda i zvaničnika koji njegove izjave smatraju nonsensom, podršku mu je, naravno, pružio Gradski odbor HDZ-a BiH u Mostaru.

U objavi na Facebooku poručuju da “ovih dana začuđuje informacija kako je moguće da u 2024. godini u srcu Europe, netko priziva i poziva se na tekovine komunizma i komunističke partije”.

– Ta činjenica čudi i tim više što je ta ista Europska Unija u čijem se srcu to događa u više navrata kroz svoje rezolucije osudila sve totalitarne režime pritom izrijekom navodeći komunizam i sve zlo koje je iz njega proisteklo.

Pozivati se na vladavinu ljudskih prava, vjerske slobode, poštivanje različitosti, a pritom baštiniti tekovine cenzure, političkih progona, zatvaranja, golih otoka, smaknuća u najmanju ruku može se nazvati licemjerstvom, lažnim moralom, a ljude koji to rade lažnim moralistima, iako bi ti i takvi vjerojatno i danas voljeli da ih se naziva bijelim ljubičicama.

U vremenu kad obilježavamo i na poseban način se sjećamo svih nevinih a ipak ubijenih svećenika mahati zastavama pod kojim je taj zločin počinjen smatramo degutantnim i jako opasnim.

Nikad takvo ponašanje nije bilo niti će biti prihvatljivo za Hrvate i katolički puk Mostara i Hercegovine, a oni koji to zagovaraju nisu dobrodošli!

U Grad Mostar dobrodošli su svi dobronamjerni ljudi kao i svi koji su se usudili boriti protiv fašizma, svih totalitarnih režima ali i oni koji su se borili protiv komunizma, zaključili su.

Izvor: oslobodjenje.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas