JELENA TRIVIĆ IDE NA MITING PODRŠKE VUČIĆU: “Nema razloga za proteste protiv vlasti u Srbiji”

Foto: TV BN

Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta, kazala je da ova stranka ima za cilj da pomrsi konce režimu u Republici Srpskoj.

“Mi smo istinska opozicija i alternativa režimu Milorada Dodika i sarađivat ćemo sa svima koji žele da ga sruše”, kazala je Trivić gostujući na BN televiziji.

Povodom tragedija i ubistava u Srbiji, rekla je da vlast u Srbiji nema veze s tim, da nema razloga za proteste protiv vlasti u Srbiji. Dodala je da će ona ići na miting podrške Vučiću 26. maja u Beograd i pozvala je svoje simptatizere da joj se pridruže.

“Režim u Republici Srpskoj ponekad slijedi nacionalnu politiku koja se kreira u Zagrebu”, izjavila je, komentirajući svoju rečenicu u izvornoj noći oktobra prošle godine da će RS u nacionalnim pitanjima slijediti Srbiju.

Ističe da su nam potrebni regionalni mir i stabilnost, jer nema jake ekonomije bez mira, ali da “RS mora da zna gdje je okrenuta i gdje joj je matica”.

“Djeluje da neki koji vode RS jesu malo skrenuli pogled jer nekad prate zvaničnu politiku Zagreba umjesto zvaničnu politiku Beograda. Zvanična politika Beograda nije samo za Srbiju nego za sve Srbe, pa i za nas ovdje. Srbija je matica. U Beogradu treba da je centar našeg nacionalnog i drugog bića”, poručila je Trivić.

Srbija je, prema njenim riječima, pokazala odgovornost prema RS-u i njenom narodu kome je često dolazila pomoć iz Srbije, pomoć za bolnice, škole, opštine, na čemu je narod veoma zahvalan.

“Dodikovo srbovanje sa podignuta tri prsta je šatorska, a ne nacionalna politika”, zaključuje Trivić.

Izvor: klix.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas