JUBILEJ: Serijom koncerata u regiji, grupa Brkovi slavi 20 godina

Foto: brkovi.com

Serijom koncerata u najvećim gradovima Hrvatske i regije, zagrebačka grupa Brkovi obilježava dvije decenije nevjerovatne koncertne karijere.

Nakon što su oduševili obožavatelje i rasprodali klupske nastupe u Ljubljani i Rijeci, Brkovi su održali i open air koncert na Kalemegdanu u Beogradu, privukavši ogroman broj obožavatelja koji su se pridružili bendu u izvođenju tridesetak hitova s njihovih osam studijskih albuma.

Ove godine, serija velikih koncerata nastavlja se u Banjoj Luci, Puli i Sofiji, a vrhunac slavljeničke godine bit će koncert na zagrebačkoj Šalati 7. septembra, koji će biti i petstoti koncert u karijeri ovog benda jedinstvenog izričaja.

Brkovi postoje od 2004. i tvore ga Tomislav Kalousek – Tomac, Alen Vlajnić – Talentino, Igor Paspalj – Torbica, Mario Borg – Šarac, a 2007. pridružuje im se i novi pjevač Vedran Pehar – Shamso69 koji praktički “resetira” grupu budući da je on ujedno i autor velike većine pjesama.

Brkovi stvaraju potpuno novi stil i nazivaju ga “PunkFolkWellness”. Upravo je to naslov prvog albuma, čijim izlaskom 2009. godine kreće početak uspjeha benda.

Nitko dotada narodnu muziku nije svirao na takav način, miješajući je prvenstveno s punkom i rockom, a povremeno i s metalom i reggaeom. Pojavom društvenih mreža poput Facebooka i YouTubea, bend u kratkom periodu uspijeva doći do velikog broja obožavatelja.

Drugi album, Društvo brkatih mladića, nastavlja ubrzano podizati interes za bend diljem zemalja bivše Jugoslavije i šire.

Brkovi su snimili osam studijskih albuma i odsvirali gomilu koncerata u Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Sloveniji, Crnoj Gori, Makedoniji, Njemačkoj, Bugarskoj, Rumunjskoj, Engleskoj, Irskoj, Austriji, Švicarskoj, Češkoj, Švedskoj i Kanadi. 2016. godine beogradski radio 202 Brkovima je dodijelio nagradu Izvođač godine.

LP Najveći hitovi 2009-2019, koji je objavljen 2021., u kratkom roku je rasprodan. Bend je stekao veliku popularnost u zemljama ex-Yu, čemu u prilog govore milionski pregledi na YouTubeu i rasprodani koncerti širom Balkana.

Što se pak povratničkih koncerata tiče, svi datumi turneje mogu se pronaći na službenoj web stranici benda www.brkovi.com, a ulaznice se mogu nabaviti preko sustava Eventim, u glazbenoj knjižari Rockmark te Dirty Old Shopu.

Izvor: index.hr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas