JUSUF TANOVIĆ, PREDSJEDNIK FK ŽELJEZNIČAR: U kriznom smo zasjedanju, ostavka trenera nas je zatekla

Foto: FK Željezničar

U Fudbalskom klubu Željezničar su zatečeni razvojem situacije, odnosno ostavkom već bivšeg šefa stručnog štaba Abdulhakeema Al-Tuwaijrija, potvrdio je za Raport predsjednik sarajevskih “Plavih” Jusuf Tanović.

“Zatečeni smo, imamo krizne sastanke i zbog toga nismo u prilici da u ovom trenutku dajemo više informacija u javnost u odnosu na ono što smo naveli u sinoćnjem saopćenju“, objašnjava Tanović.

Pismena ostavka

Kaže da je trener iz Saudijske Arabije pismenu ostavku čelnicima kluba u Grbavice dostavio sinoć.

Možda još više od samog poteza koji je povukao Al-Tuwaijri, za kojim će malo ko “pustiti suzu” na Grbavici, jer je u pet utakmica kao šef struke upisao četiri poraza i jedan remi, pažnju privlači dio saopćenja u kojem je Upravni odbor FK Željezničar iznio i određene kritike na račun saradnje sa razvojnim programom Fudbalskog Saveza Saudijske Arabije – Future Falcons.

“U proteklom periodu, klub je uložio napore u izgradnju partnerskih odnosa sa razvojnim programom Fudbalskog Saveza Saudijske Arabije Future Falcons što je rezultiralo određenom podrškom za naš klub.

Nažalost, rezultati tih napora nisu u potpunosti ispunili očekivanja u dijelu koji se odnosi na podršku koja je bila neophodna za poboljšanje rostera”, poručili su sinoć iz Želje.

Naredni koraci

Tragom toga, pitali smo Tanovića da li bi ovo mogao biti nagovještaj da je i daljnja saradnja sa Saudijcima pod upitnikom?

“Ne bih o tome. Ponavljam, mi smo zatečeni ostavkom trenera čiji je angažman bio u sklopu spomenutog programa.

Vidjeli ste da se sve desilo kasno sinoć i mi smo od jutros praktično u kriznom zasjedanju”, rekao je Tanović, dodavši da bi se vrlo brzo trebalo znati koji će biti naredni koraci, uključujući i pitanje novog trenera.

“Javnost će o svemu biti blagovoremeno obaviještena”, rekao je predsjednik Željezničara.

Očajni rezultati

Polusezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine Željezničar je dočekao na začelju tabele.

Nakon 18 kola, Željezničar ima samo 19 bodova, isto koliko i pretposljednji klub na tabeli, Igman iz Konjica! Manje bodova (11) ima samo fenjeraš, Zvijezda-09.

Na funkciji od novembra

Na očito užarenu fotelju predsjednika Upravnog odbora FK Željezničar, Tanović je sjeo krajem novembra prošle godine.

Nakon ostavke dotadašnjeg predsjednika Edisa Kovačevića, sazvana je sjednica Skupštine FK Željezničar na kojoj su delegati za novog predsjednika Upravnog odbora izabrali Jusufa Tanovića, koji je bio potpredsjednik kluba.

Izvor: raport.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas