KARTON REVOLUCIJA: Pozivamo Benjaminu Karić i Draška Stanivukovića da finansiramo kip “bosanskoj sirotinji”

Na Facebook stranici Karton revolucija osvanuo je satiričan status u kojem se objavljuje idejno rješenje za kip “bosanskoj sirotinji”.
“Nakon što je u Sarajevu otkriven kip bosanskom kralju Tvrtku a u Banja Luci najavljeno otkrivanje kipa srpskom kralju Tvrtku ovim putem objavljujemo idejno rješenje kipa ‘bosanskoj sirotinji’ koji bi postavili na pola puta između Sarajeva i Banja Luke. Kip bi postavljanjem na sredini puta bosanske prošlosti umjesto o prošlim vremenima govorio o našoj sadašnjosti i budućnosti te predstavljao najsiromašnije građane Evrope koji se večeras lajkovima i komentarima zabavljaju nacionalnim tenzijama dok im život polako prolazi u državi kozijih puteva, okruženoj granicama moderne civilizacije u kojoj se međusobno glođemo već 30 godina. Sve to da bi opet sutra kada svane dan otišli na slabo plaćene poslove i radili kako bi više od pola zarađenog novca kroz velike poreze vratili državi i političarima da nas umjesto puteva i boljih penzija počaste novim kipovima, službenim vozilima, tenzijama, igrokazima te ponovo vrate u prošlost. Da li će nam ikada dosaditi valjati se u raljama prošlosti? Ovo je jednostavno sistem vrijednosti na koji ne želimo pristati makar ostali jedini u ovoj državi koji ovako razmišljaju.
Pozivamo gradonačelnicu Benjaminu Karić i gradonačelnika Draška Stanivukovića da zajedno finansiramo ovaj kip koji simbolizuje sve vjere i narode i okrenut je ka zajedničkoj budućnosti.”, navodi se u ovom duhovitom ali i realnom Facebook statusu Karton revolucije.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas