KAZNA AKTIVISTKINJI AIDI ĆOROVIĆ: Dva mjeseca zatvora zbog gađanja murala sa likom Ratka Mladića

Aktivistkinji Aidi Ćorović stigao je poziv da se javi na izdržavanje zatvorske kazne jer nije platila novčanu kaznu zbog gađanja murala posvećenog ratnom zločincu Ratku Mladiću u Beogradu.

Ćorović je za N1 ispričala da joj je poziv uručen u četvrtak ujutro i da za osam dana treba da se javi u zatvor Padinska skela na izdržavanje dvomjesečne zatvorske kazne.

Aktivistkinja je prošle godine pravosnažno osuđena na kaznu od 100 hiljada dinara zbog narušavanja javnog reda i mira kada je u novembru 2021. godine jajima gađala mural Ratka Mladića na Vračaru.

Dio novčane kazne od 60.000 dinara joj je preinačen u dva mjeseca zatvora, dok preostalih 40.000 dinara mora da plati, inače će joj se plijeniti imovina.

Ćorović kaže da kaznu do sada nije platila jer ne želi i da ne smatra da je kriva, već da je branila zakone ove države pošto je Ratko Mladić osuđeni ratni zločinac. Kao što je i poslije izricanja rekla da neće platiti određeni iznos i da je spremna za zatvor, i sada ponavlja da ne bježi od odgovornost i da je spremna da se javi na izdržavanje kazne.

Upitana da li će se za osam dana javiti u Padinsku skelu, Ćorović navodi da će se prvo konsultovati sa kardiologom.

Kako kaže, od događaja sa muralom ima probleme sa srcem pa će zbog toga pokušati da odloži izdržavanje kazne. Još jedan razlog za odlaganje je i to što će u narednom periodu imati ispite, javlja N1.

Izvor: N1. Oslobođenje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas