KOMŠIĆ IZJAVOM O PLENKOVIĆU IZNERVIRAO GRLIĆ RADMANA: On je štetočina i uzurpator, BiH je zahvaljujući Hrvatskoj dobila status kandidata za EU

Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih poslova Hrvatske, sinoć je prokomentarisao govor predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića pred Generalnom skupštinom UN-a.

Mnogo reakcija izazvao je Komšićev govor u kojem je, između ostalog, hrvatskog premijera Andreja Plenkovića uporedio sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

– Rekao bih da je to nečuveno i to je neodgovorna politička izjava kojom šteti političkim liderima u BiH čineći im medvjeđu uslugu. Dakle onim liderima koji se zalažu za evropsku perspektivu BiH, rekao je Grlić Radman.

Potom je konstatovao kako je Komšić uzurpirao pravo hrvatskog naroda.

Grlić Radman je konstatovao kako je naša zemlja upravo zahvaljujući Plenkoviću i Hrvatskoj dobila status kandidata za Evropsku uniju.

– Zapravo je zahvaljujući Hrvatskoj – koja je ostvarila sve svoje vanjskopolitičke ciljeve i gdje predsjednik vlade Andrej Plenković posebno podržava BiH – Bosna i Hercegovina dobila status kandidata u decembru prošle godine, a sada se zajedno s drugim zemljama članicama zauzimamo za otvaranje pristupnih pregovora između BiH i Europske unije, ističe Grlić Radman.

U zaključku svoje izjave Komšića je nazvao “štetočinom i uzurpatorom”.

– Nije nam jasno u ime koga Komšić to radi i zašto to radi. Još jedanput ponavljam, on je uzurpator i štetočina, on parazitira na tuđem pravu, poručio je.

Izvor: oslobodjenje.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas