KONAKOVIĆ O IZETBEGOVIĆU: Izgleda kao potrošeni vozač koji je propustio prilike za BiH

Foto: oslobodjenje.ba

On je pristao na podjelu na trećine, poručio je Konaković

Nikad ne komentarišem Bakira Izetbegovića, ali danas moram, izjavio je ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković u toku svog obraćanja javnosti.

Povod za ovaj istup je Izetbegovićeva izjava kako je Trojka “isporučila” HDZ-u i SNSD-u sve što su te stranke tražile, spominjući četvrtog delegata u Domu naroda PSBiH, broj ministara u Vijeću ministara, imenovanje direktora UIO i brojne druge stvari.

– On je nekada rekao da je umoran. Stvarno izgleda kao potrošeni vozač koji je propustio prilike za BiH. Mnogo toga u BiH što se trebalo desiti nije se desilo. U trenucima kada je presuda Simatoviću i Stanišiću donesena, Izetbegović je trebao barem nekoliko mjeseci šutiti. Ako nikad, onda sad, zbog svega što je uradio u tom procesu. On se libi tražiti krivca za sve u nekom drugom, izjavio je Konaković, reagujući na Izetbegovićeve izjave.

Podsjetio je da je upravo SDA, predvođena Izetbegovićem, pristala na podjele.

– To je čovjek koji je pristajao na podjelu na trećine, kojeg je zanimala samo fotelja i koji pati zbog toga što će se desiti smjene direktora na federalnom nivou. U toj nemoći i patetici, bezobrazan je, istakao je Konaković.

Izvor: oslobodjenje.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas