LICE S POTJERNICE SNIMLJENO U MOSKVI: Marko Milošević na otkrivanju bizarnog spomenika ocu Slobodanu

Foto: Screenshot/nova.rs

Sin bivšeg predsjednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, Marko Milošević, pojavio se u javnosti prvi put nakon četiri godine, a prisustvovao je kremaciji svoje majke Mire Marković u Moskvi.

Ovog puta, Marko Milošević je snimljen na otkrivanju Miloševićevog spomenika u Moskvi, gdje se obratio okupljenima ponavljajući riječi svog oca zapisane na spomeniku. Video se širi po društvenim mrežama i mnogi Marka nisu ni prepoznali, dok drugi konstatuju da s godinama sve više liči na Slobodana Miloševića.

Spomenik Miloševiću starijem je prilično bizaran, jer on u svojoj desnoj ruci drži nekakvu masku.

Marko Milošević je uslikan s vođom Noćnih vukova Aleksandrom Zaldastanovim, zvanim Hirurg, a izjavio je sledeće:

„Kao što je ovde na tablici napisano, mi smo, nažalost, bili proba onoga se dogodilo s Rusijom i što se sada događa u Ukrajini. Jugoslovenski ratovi su to isto, samo je sad u Ukrajini – ubrzana varijanta. Mi smo nažalost, bitku izgubili, ali rat, nadam se, nismo. Na našim greškama i na našoj sudbini, Rusi su naučili lekciju i pobedićemo! Za pobedu – rekao je Marko Milošević, stojeći ispred srpske zastave, nakon čega je jedan od okupljenih uzviknuo „Srbina čuva slava“.

Spomenik je, inače, bronzana statuta visoka dva metra i rad je tima vajara Dragana Radenovića. Izlivena je u Srbiji, a prethodno su za njen transport dobijeni dokumenti iz Ministarstva kulture, kao i carine Srbije za transport.

Novac je prikupljen od brojne srpske dijaspore u Rusiji i drugih pokrovitelja koji još nisu otkriveni.

Izvor: nova.rs

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas