MEHMEDOVIĆ OTKRIO DA OSNIVA NOVU STRANKU: “Formira se Nova bosanska politika, ovo nam je cilj”

Šemsudin Mehmedović najavio je jutros u jutarnjem programu BHRT-a da izlazi iz SDA i formira novu stranku ili političku platformu.

“Došlo je vrijeme za novi pristup u političkom organiziranju a to iziskuje i nove ljude i i nove politike i nove strategije. Proteklih nedjelja radi jedan ozbiljan politički tim na programskim dokumentima jedne nove političke opcije. Zapravo, to je na bazi političke platforme koju sam već najavio – Nova bosanska politika”, rekao je Mehmedović.

On je kazao da bi ta platforma trebala promijeniti političko okupljanje u BiH.

“Utvrđena je nova platforma koja predstavlja optimalnu formu našeg djelovanja. Takva platforma ima ambicije da okupi savez političkih stranaka. Bilo je ideja da se trebamo okupiti svi oko nekih postojećih stranaka, ali kad tako uđete preuzmete i neke njihove hipoteke. Zato smo za to da napravimo novi pokret i okupimo snage koje imaju snagu da štitet bh. integritet”, rekao je Mehmedović.

On je pojasnio, dakle, da je cilj nove stranke da okupi sve stranke koje su patrotski orijentirane.

Mehmedović je kazao da se još ne zna ko će biti predsjednik te nove stranke.

“Utvrđena je platforma i rede se osnivački dokumenti nove stranke. Reakcije građana su pozitivnije nego što sam i očekivao. Sad smo u fazi izrade strukture te nove stranke”, istakao je.

Naveo je da će biti stranka centra.

“U BiH imate najviše desnih stranaka, imate lijeve koje sad idu iz greške iz grešku. Ostao je taj ogromni prostor koji je nepopunjen. I sad te ljude treba probuditi i informisati. Pa bar 50 ljudi ne izađe na izbore”, naveo je Mehmedović.

Izvor: raport.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas