META 2: Uhapšeno 16 policajaca iz Kaknja zbog sumnje na saradnju sa kriminalcima

Foto: BHRT

Neki od ovih policijskih službenika uhapšeni su na radnom mjestu u Policijskoj stanici Kakanj, a sumnjiče se za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotrebu službenog položaja, primanje dara, odavanje službenih tajni, teške krađe..

Policajci Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona danas su u sklopu akcije kodnog naziva „Meta 2“ uhapsili 16 policajaca iz Kaknja i još tri osobe zbog sumnje da su dio organizirane grupe koja je u proteklom periodu počinila niz krivičnih djela.

Neki od ovih policijskih službenika uhapšeni su na radnom mjestu u Policijskoj stanici Kakanj.

Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona saopćeno je da je ova akcija rezultat višemjesečnih operativnih aktivnosti, te da je jedan osumnjičeni, koji nije policijski službenik, trenutno u bjekstvu. Istovremeno, policajci pretresaju 20 lokacija u potrazi za predmetima koji bi trebali biti korišteni kao dokazi.

Svi osumnjičeni se terete za krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom službenog položaja, primanje dara i drugih oblika koristi, odavanje službene tajne, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i teška krađa.

Kako saznajemo, ovih 16 policijskih službenika osumnjičeni su da su duži period određenim osobama u zamjenu za novac dopuštali da se bave kriminogenim aktivnostima. Između ostalog, znali su za nelegalnu eksploataciju uglja na području Kaknja, ali je nisu spriječili već su od osoba koje su se time bavili uzimali novac u zamjenu za šutnju.

Akcija i pretresi se realiziraju prema naredbama općinskih sudova u Zenici i Kaknju.

Izvor: zurnal.info

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas