MUP KS SAOPŠTIO ŠOKANTNE DETALJE SAOBRAĆAJKE U SARAJEVU: Vozač imao skoro 14.000 KM kazni, našli mu i speed

U centru Sarajeva sinoć se desila saobraćajna nesreća u kojoj je dvoje povrijeđenih.

MUP Kantona Sarajevo objavio je sad šokantne detalje nesreće.

“Prilikom kontrole putničkog motornog vozila Peugeot kojim je upravljala M.D. iz Sarajeva, usljed neprilagođene brzine uslovima i stanju puta, od strane putničkog motornog vozila VW Passat, kojim je upravljao E.K. iz Sarajeva, došlo je do udara u motorno vozilo Peugeot, nakon čega je vozilo Passat udarilo u policijskog službenika i vozača M.D. koji su se nalazili na trotoaru.

Tom prilikom su zadobili lakše tjelesne povrede, a ljekarsku pomoć im je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, dok je M. D. prevezena ka Kliniku za ginekologiju i akušerstvo, nako čega je upućena na kućno liječenje. Uviđaj saobraćajne nezgode obavili su pripadnici PS Centar. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je vozač E. K. višestruki počinilac saobraćajnih prekršaja i da u registru novčanih kazni ima dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 13.797,05 KM i od njega je privremeno oduzeto predmetno vozilo.

Općinskom sudu u Sarajevu će biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj. Izvršenim pretresom kod E. K. je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja svojim izgledom asocira na opojn drogu speed. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se operativni materijal dostavi Kantonalnom tužilaštvu u redovnoj proceduri”.

Izvor: raport.ba
Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas