MUP OSUDIO DJELOVANJE POLICAJACA U OSMACIMA: O svemu obaviješteno nadležno tužilaštvo

Prema tvrdnjama maloljetnog Ajdina Jusića i njegovog oca policajci u Policijskoj stanici Osmaci su Ajdinu nanijeli teške povrede, tukli ga za vrijeme ispitivanja tražeći da prizna nešto što nije učinio a sve dok je njegov otac čekao u stanici. Iz ministarstva unutrašnjih poslova kažu da će ispitati te navode.

U MUP-u navode da su o svemu obavijestili nadležno tužilaštvo kao i da osuđuju djelovanje policijskih službenika iz te policijske stanice. Mediji su sinoć prenijeli kako je policija ispitivala Ajdina koji je 2009. godište tražeći da prizna neke stvari kojima, prema tvrdnjama njegovog oca, nije ni prisustvovao.

Ukoliko se dokaže odgovornost policijskih službenika sa njima će se postupiti u skladu sa zakonom u smislu pokretanja disciplinske i krivične odgovornosti“, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ajdin u izjavi koju su penijeli mediji navodi kako su policajci u policijskoj stanici razdvojili njega i oca, što nije dozvoljeno, kao i da su ga prilikom ispitivanja prisiljavali da prizna ono što nije uradio.

Stavljali su oružje na sto, stavljali mi lisice, obarali me, udarali me, prste mi lomili“, svjedoči Ajdin Jusić.

 

On kaže da ga je inspektor udarao šakama i nogama. Njegov otac Juso kaže da mu policajci nisu dozvolili da bude zajedno sa sinom dok je ispitivan.

 

Izvor: gerila.info

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas