MURIZ MEMIĆ: Alisa je moje dijete je odvela u smrt, a tužila me je za izgovorenu riječ

Foto: N1

Pred Apelacionim vijećem Suda Bosne i Hercegovine danas je zvanično završen dokazni postupak u predmetu Zijad Mutap i ostali.

Naime, danas su odbijeni svi prijedlozi odbrane Alise Muatp Ramić i Zijada Mutapa.

Muriz Memić, otac stradalog Dženana u izjavi za medije ja kazao da je ovakva odluka bila očekivana.

“U prethodnom postupku oni nisu imali svjedoke, čak su nama to spočitavali. Iskreno, volio bih da se pojavila Jasminka Dželilović, kako bi objasnila ko joj je naredio kakav će nalaz ona napisati i zašto je ona tražila od doktora Kemala Dizdarevića da promijeni mišljenje. Očekivano je bilo da se odbije. Uskoro idu završne riječi. Moram naglasiti da je postupak okončan što se tiče dokazivanja. Sada ste vidjeli, meni je Općinski sud naložio da isplatim 30 KM Bariću Josipu, ja sam pripremio, on je odbio. Meni su moje kolege vozači skupili to jer su rekli da su naučili ovakvim davati kao što je Barić Josip”, kazao je Memić.

Potom je pojasnio:

“Barić je tražio da mu se isplate troškovi za parking što je došao kao svjedok u Općinskom sudu. Na ročište gdje me Alisa Mutap tužila za klevetu. Tužila me za jednu rečenicu, a nije me nikada tužila što kažem da je odvela Dženana u smrt. Njen muž je svjedočio, znači on živi sa tom osobom, ima dijete s tom osobom, a ta osoba Alisa Ramić je moje dijete je odvela u smrt, a tužila me je za neku izgovorenu riječ.”

Na pitanje novinara da li je optimističan po pitanju presude, Memić je kazao:

“Završen je dokazni postupka. Ima nade jer smo uspjeli i dovde doći. Naša upornost je pokazala da ima nade i bit će je sigurno. Ima dokaza i previše, ako Hasan Dupovac 26. juna kuca izvještaj za saobraćajnu nesreću, a bio na obdukciji gdje utvrđeno da se radi o ubistvo. Svjesno išao u kriminal. Očekujem da budu okrivljeni”.

Izvor: N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas