MURIZ MEMIĆ: Alisa ode na robiju! Ima pravde u ovoj državi!

Foto: radiosarajevo.ba

Muriz Memić, otac tragično stradalog Dženana Memića, obratio se danas nakon što je Apelaciono vijeće Suda BiH izreklo drugostepenu presudu u slučaju Zijad Mutap i ostali.

Podsjetimo, Alisa Ramić (Mutap) i Hasan Dupovac su osuđeni zbog prikrivanja dokaza u vezi sa stradanjem mladića Dženana Memića, a odbrana ima pravo na žalbu. Alisa Ramić je dobila 2.5 godine zatvora, a Hasan Dupovac je osuđen na tri godine zatvora. Alisa je osuđena za davanje lažnog iskaza, on za zloupotrebu položaja. Oslobođeni su da su djelovali kao kriminalna grupa.

“Ovo smo od početka čekali. Ovo je peti postupak, ali Apelaciono vijeće je pokazalo da ima pravde u ovoj državi, mi ćemo ići dalje i nećemo stati. Hvala Ifetu Feragetu koji je doveo do ovoga. Hvala Gordani Tadić koja je pokrenula istragu. Ne znam od radosti šta bih rekao”, poručio je vrlo emotivni Muriz po izlasku iz sudnice.

Na pitanje kako komentira to što su Zijad Mutap, Muamer Ožegović i Josip Barić oslobođeni krivice, odgovorio je:

Ja sam zadovoljan, Alisa Mutap je glavni krivac. Ona je rekla da je najpoznatija i dobila je 2.5 godine robije. Dupovac neće više nikad biti policajac. Ovo je dokaz da mi nismo lagali! Ovo je veliki uspjeh za ovu državu”, rekao je Memić.

Kazao je da se znalo i ranije da Alisa Ramić nije imala amnezije.

Potom se obratila i Dženanova sestra Arijana Memić:

“Sedam godina smo imali tatu koji je imao svoje ljude, ali nije uspio ovo riješiti. S druge strane smo imali babu koji je s ljubavlju uspio ovo riješiti. Mi smo zadovoljni, ovo je jedna etapa ka konačnom cilju. Neka narod ne žaloste spletke, Božija volja je iznad svega.

Ovo je pobjeda svih nas. Kada se vodite istinom vi morate pobijediti. Želim danas poručiti da će oni koji su dali sebi za pravo da oduzmu Dženanov život, za njih ćemo tražiti najstrožije kazne.”

Izvor: radiosarajevo.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas