MUSTAFA RUŽNIĆ: Političari iz Sarajeva ne trebaju nam sad dolaziti ovamo u čizmama i s kolonom medija

Političari iz Sarajeva ne trebaju nam sad dolaziti ovamo u čizmama i sa kolonom medija, rekao je Mustafa Ružnić, premijer USK.

“Kad su predizborne kampanje u javnim nastupima i njihovim sastavima na društvenim mrežama veliki političari iz Sarajeva uvijek ponude izlive ljubavi za Krajinu i Krajišnike.  Godinama prije svako obraćanje bi započinjali sa velikim selamima koje nam donose iz Sarajeva. Ako se politička situacija malo zaoštri, pričaju nam o ‘tak'im i tak'im’ milionskim projektima koje su namijenili za Krajinu ali vazda kriva lokalna vlast što to nije realizovano, a inače bi svakako”, napisao je Ružnić na svom Facebook-u profilu komentarišući poplave koje su pogodile i ovaj kanton.

Dodaje da je njima valjda suđeno da se bore.

“Sa migrantskim krizama, sa velikim političkim retoričarima bez djela i rezultata, sa prirodnim katastrofama. I tako, dok se ovih dana borimo sa vodom i poplavama, zaključujem da problem odnosa prema Krajini nije ni u politici nego u neosvještenosti i neobrazovanosti političara koji pojma nemaju šta je država ni šta je patriotizam”, naglašava on i dodaje da političari u Sarajevu se ni u javnom nastupu ne ponašaju državnički, a kamoli sada u djelima da pokažu brigu za državu.

“I ne, ne trebaju nam sad dolaziti ovamo u čizmama i sa kolonom medija! Hvala Bogu pa sam rođen ovdje gdje te tome nauče i roditelji i svaki komšija. Krajišnici će i ovog puta svoj, a ako zatreba i ostale dijelove domovine, odbraniti svim raspoloživim sredstvima. Zajedno!”, rekao je on.

Izvor: nezavisne.com

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas