N1, BUKA, BNTV I CAPITAL ODGOVORILI NA DODIKOVE PRIJETNJE: Razmatraju mogućnost kolektivne tužbe, traže da ih policija zaštiti

Foto: hms.ba

“Pozivamo MUP RS da fizički zaštiti naše redakcije i medijske radnike, te da se javno izjasni da li postoji zvanična naredba o praćenje naših novinara s obzirom da je predsjednik RS rekao da nas prate”.

Redakcije televizija N1 i BNTV, te portala Capital i Buka ocjenjuju da je posljednji napad i prijetnje koje je protiv ovih medija iznio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na konferenciji za novinare u subotu u Banjaluci, otvoreni institucionalni poziv za progon i linč novinara.

Etiketirajući ove četiri medijske kuće kao „neprijatelje srpskog naroda“ i „rušiteljima Republike Srpske“ Milorad Dodik je dao signal desetinama hiljada svojih glasača, sljedbenika, članova SNSD-a, koalicionih partnera, ali i institucijama koje kontroliše da se na bilo koji način obračunaju sa zaposlenicima N1, BNTV, Capitala.ba i Buka.ba.

Odlučno odbacujemo sve optužbe koje je iznio predsjednik Republike Srpske, a za uvrede i napade razmatramo mogućnost kolektivne tužbe.

Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova RS da pokrene proceduru i fizički zaštiti naše redakcije i medijske radnike, te da se javno izjasni da li postoji zvanična naredba o praćenje naših novinara, odnosno da li smo predmet istrage s obzirom da je predsjednik RS rekao da nas prate.

Izmišljanje miliona koje su stigli za rušenje RS nije vrijedno ni komentarisanja, jer predstavlja klasično skretanje pažnje sa stvarnih problema u zemlji o kojima će ove četiri redakcije, kao i do sada, nastaviti da profesionalno izvještavaju bez obzira na konstantne napade, uvrede, huškanje i stvaranje ambijenta u kojem je poželjno udariti novinara, što prema poslednjoj anketi, smatra ispravnim čak 74 odsto građana Republike Srpske.
Izvor: Gerila
Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas