NAKON NAVODA INSPEKCIJE O SVINJETINI U BUREKU: Razbijena dva izloga pekare “Manja”

Foto: Avaz

Podsjećamo, i krajem decembra je razbijen iste pekare, a tada je to uslijedilo nakon spornih izjava vlasnika tog lanca Saše Trivića

U ulici Koševo, u sarajevskoj općini Centar i ulici Džamijska, Općina Novo Sarajevo jutros su oštećeni stakleni portal pekare ‘Manja’.

-MUP-u Kantona Sarajevo prijavljene su dvije lokacije, jutros u 04.30 sati ulica Koševo, područje općine Centar Sarajevo, da je oštećen stakleni portal, i u ulici Džamijska, općina Novo Sarajevo jutros u 06.00 sati, također oštećenje staklenog portala – kazala je Feni glasnogovornica MUP-a KS Mersiha Novalić.

Istakla je da će biti rađen uviđaj te da će biti poduzete radnje u vezi stim.

Pripadnici MUP-a KS nalaze se na licu mjesta.

Do ovoga dolazi nakon što je jučer Federalna uprava za inspekcijske poslove objavila da je potvrdila prisustvo svinjske DNA u bureku deklarisanom kao proizvod od junećeg mesa u Vogošći.

Nakon toga su se oglasili i iz kompanije Krajina Klas, koja je vlasnik pekara Manja.

-Ono što možemo sigurno tvrditi je da kompanija “Krajina klas” uopšte ne koristi svinjsko meso ili proizvode od svinjskog mesa u dijelu proizvodnih pogona u kojima se obavlja priprema i proizvodnja bureka i samim tim je nemoguće da dođe do miješanja pojedinih vrsta mesa u našim proizvodnim procesima na liniji za proizvodnju pita – saopćili su.

Podsjećamo, i krajem decembra je razbijen iste pekare, a tada je to uslijedilo nakon spornih izjava vlasnika tog lanca Saše Trivića.

On se tada raspravljao na društvenoj mreži X u vezi s glasanjem ljudi koji žive u BiH, a glasaju u Srbiji, a odgovarajući na objavu drugog korisnika, napisao je: “U Srebrenici smo trenirali za vas, spremite se”.

Izvor: fokus.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas