NAKON NEGIRANJA IZ HAYATA: Konaković objavio ugovore Hayata koji ga povezuju sa Telekomom Srbije

Hayat je potpisao najmanje 3 ugovora sa istom kompanijom. O toj kompaniji kao posredniku koji u ime Telekoma Srbije kupuje ekskluzivna prava na televizijske kanale iz BiH, naveo je Konaković

Ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik NiP-a Elmedin Konaković jutros je objavio ugovore Hayata koji ga povezuju sa Telekomom Srbije.

Naime, Konaković je u petak na press-konferenciji Trojke otkrio da je televizija Hayat prodala prava za distribuciju za inostranstvo i za BiH Telekomu Srbije.

Hayat je to negirao, no sad je Konaković objavio ugovore.

“Hayat je potpisao najmanje 3 ugovora sa istom kompanijom. O toj kompaniji kao posredniku koji u ime Telekoma Srbije kupuje ekskluzivna prava na televizijske kanale iz BiH pišu naši mediji već nekoliko godina”, naveo je Konaković.

Ugovor Hayata i Vip Teama

Kaže da jedan od ugovora pokazuje da se distribucija radi direktno preko firme Telekoma Srbije.

“Jedan od ugovora za distribuciju kanala preko OTT mreže na području cijelog svijeta realizuje se preko GO4YOU platforme koja je dio grupacije Telekom Srbije.

 

 

Servis Moja GO TV je parner MTela

Jedan od ugovora za prijem i distribuciju kanala preko satelitske DTH platforme na području cijelog svijeta EKSKLUZIVNO samo preko operatera Telekom Srbije. U čl. 1 ovog ugovora ime Telekom Srbije ponavlja se tačno 10 puta”, ističe Konaković.

On dalje podsjeća da je vlasnik Hayata, Elvir Švrakić i sam potvrdio da je kompanija Vip Team (s kojom Hayat ima ugovor) povezana sa Telekomom Srbije.

Ugovor Hayata

“Da jesu svjedoče i ljudi iz ove branše kojima je nudjen isti aranžman, ali na njega nisu pristali. Neke tv kuće jesu prodale prava za inostranstvo, al’ Hayat je prodao prava i za BiH. O tome sam na press konferenciji govorio”, naveo je lider NiP-a.

On je rekao da je Hayat privatna kompanija i da ima pravo da potpisuje ugovore s kim god hoće.

“Ja u to ne ulazim. Ulazim samo u onaj dio u kojem ta tv kuća sije laž o nama i napada naš patriotizam, govori o našoj izdaji jer sjedamo za sto sa nezaobilaznim akterima političke scene. Njima, u isto vrijeme, ne smetaju desetine hiljada eura iz Srbije i dominacija Telekoma Srbije u BiH.

Nemam ja problem kad ode mlađahni kadar SDA u zagrebački noćni klub i giba se na zvukove Cecinih pjesama, sa gomilom alokohola na njegovom i stolovima oko njega.

Imam problem kad sutra izadje u medije i kaže ‘sad sam sa namaza, klanjao sam iza Muderisa’, želeći na takav način priskrbiti politički poen, a u isto vrijeme partijska mašinerija nas naziva munaficima, nevjernicima, adžijama, nenadima”, rekao je Konaković.

Na kraju je govorio o ‘ratnom stažu’ s obzirom na to da ga je Hayat i za to prozvao.

“Pregledao sam opet Registar boraca. Vlasnik Hayata ima 43 dana provedena u Armiji RBiH. Ja sam jednom prilikom tačno toliko proveo na Nišićkoj visoravni na terenu. 43 dana. Ja imam 1476 (ko hoće može izračunati koliko je to godina. Godina ima 365 dana)”, zaključio je Konaković.

Izvor: raport.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas