NAKON PRETRESA KANCELARIJA: Vahidin Munjić u prostorijama MUP-a KS na ispitivanju

U tri grada u Bosni i Hercgegovini provodi se akcija “Black Tie 2”. Akcije je povezana s predmetima otvorenim uz pomoć dokaza iz kriptovanih aplikacija poput Skya i Anoma. Kako nezvanično saznajemo u prostorije MUP-a KS priveden je i Vahidin Munjić, v.d. direktor Federalne uprave policije.

Aktivnosti privođenja i pretresa, vrše se na više desetina lokacija, na području Sarajeva, Zenice i Mostara, a meta akcije je više osumnjičenih fizičkih i pravnih osoba.

U prostorije MUP-a KS na ispitivanje priveden je i Vahidin Munjić.

U prostorije MUP-a KS su privedena određena lica te je unesen određen broj dokumentacije.

Ranije smo naveli da su u akciji koju provode MUP Kantona Sarajevo po nalogu Tužilaštva BiH privedeni su Mustafa Selmanović, šef Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije i biznismen Gordan Memija.

Navedene aktivnosti provode se po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Organizovani kriminal“ u vezi sa krivičnim djelima „Pranje novca“, „Neovlašteni promet opojnim drogama“, i „Primanje dara i drugih oblika koristi“ i „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“propisana Karivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Operativna akcija rezultat je zajedničkog rada SIPA-e sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Obavještajno bezbjednosnom agencijom BiH a podršku na terenu pružaju Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK i HNK.

Izvor: N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas