NAKON ŠTO SU PRETUKLI DJEČAKA: Sud nije htio pritvoriti osumnjičene policajce

Foto: KANAL21/FACEBOOK/SCREENSHOT

Osnovni sud u Zvorniku odbio je prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini za određivanje pritvora protiv četiri pripadnika Policijske stanice Osmaci, osumnjičena u okviru istrage za premlaćivanje dječaka bošnjačke nacionalnosti.

U ovom predmetu osumnjičeni su pripadnici Policijske stanice Osmaci D.M., R.Đ., D.M. I N.P.

D.M. se tereti da je 22. avgusta, kao službena osoba, kako se navodi, “drugom nanio štetu i teže povrijedio prava drugog”, te “drugog zastrašivao i tjelesno povrijedio”. R.Đ., D.M. i N.P. se sumnjiče da su istog dana zlostavljali maloljetnika.

Sud, međutim tvrdi da ne postoje zakonski uslovi za određivanje pritvora navedenih u prijedlogu Tužilaštva.

S druge strane, Tužilaštvo tvrdi da postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, kao i da bi mogli ponoviti krivično djelo odnosno dovršiti započeto.

U konačnici, Okružno javno tužilaštvo Bijeljina najavljuje žalbu.

– Postupajući tužilac će u zakonskom roku uložiti žalbu na rješenje Suda o odbijanju prijedloga za određivanje pritvora protiv D.M., R.Đ., M.D. i N.P. – rečeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, pišu Nezavisne novine.

Podsjetimo, oni su uhapšeni, a potom i suspendovani i protiv njih će biti pokrenut unutrašnji postupak.

Juso Jusić, otac dječaka za kojeg tvrdi da ga je policija u Osmacima pretukla 22. avgusta, rekao je ranije da je slušao kako dijete vrišti i plače.

– Kad se završilo, izletio sam iz prostorije i vidio dva policajca kako stoje na vratima druge male prostorije i moje dijete kako leži uza zid, da bi mi se jedan policajac smijao u lice i rekao “nije mu ništa” – rekao je Jusić ranije.

On je istakao da su u Policijsku stanicu u Osmacima došli na poziv inspektora da dođe dječak da uzmu od njega izjavu oko nekog djela u selu Mahala u kojem žive, a kojem, kako on kaže, njegov sin nije prisustvovao.

Izvor: srpskainfo.com

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas