NAKON TROSTRUKOG UBISTVA: Danas dan žalosti u Tuzli

Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave Tuzla, kao i na zgradama javnih preduzeća i javnih ustanova

Zbog tragičnog događaja i ubistava Amele Čičkušić i njeno dvoje djece 19. maja, gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić proglasio je četvrtak, 23. maj, Danom žalosti.

Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave Tuzla, kao i na zgradama javnih preduzeća i javnih ustanova.

U skladu s Danom žalosti, na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera. Također, neće se emitovati muzika u ugostiteljskim i drugim javnim objektima, saopćeno je iz Gradske uprave.

Amela Čičkušić, te njeno dvoje djece Amar (2015) i Ajna (2022), koje je u tuzlanskom naselju Stupine u nedjelju ubio Mujaga Čičkušić, a potom izvršio samoubistvo, danas će biti ispraćeni na vječni počinak.

Dženaza će biti klanjana ispred Čaršijske džamije u Gornjoj Tuzli u 16.45 sati, poslije ikindije namaza, a ukop majke i njeno dvoje djece će biti obavljen na mezarju Izgon. Tehvid će se proučiti poslije ukopa u Čaršijskoj džamiji.

Izvor: Fokus, Oslobođenje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas