NAPAD NA POVRATNIKA U GACKU: Dodik i Nešić traže hitnu reakciju policije

Uviđaj je izvršen u četvrtak po nalogu tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva u Trebinju

Foto: Nerin Dizdar/Facebook

Policija u Gacku izvršila je uviđaj na kući u mjestu Gračanica nakon što je vlasnik, bošnjački povratnik prijavio oštećenje prozorskog stakla iz vatrenog oružja.

Policijska uprava Trebinje objavila je kako se radi na utvrđivanju okolnosti koje su dovele to toga.

Uviđaj je izvršen u četvrtak po nalogu tužitelja Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju nakon što je oštećenje prijavio vlasnik čiji su inicijali H.K.

“Policijski službenici su utvrdili da je u kući u kojoj, prema riječima osobe koja je prijavila nitko ne živi, oštećeno jedno prozorsko staklo upotrebom vatrenog oružja”, navodi se u policijskom saopštenju.

Kako se navodi, postupajući tužilac se nije mogao izjasniti ima li u tome elemenata krivičnog djela, te je naložio da mu bude dostavljen izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik osudio je ovaj napad i od nadležnih zatražio pronalaženje napadača.

“Zatražio sam hitnu akciju u pronalaženju napadača”, napisao je Dodik na platformi X.

Načelnik općine Gacko Ognjen Milinković osudio je napad i izrazio nadu da će nadležni najoštrije kazniti ovaj vandalski čin. Pozvao je susjede Bošnjake na suradnju i zajedništvo, koje su, kako je naveo, imali i do sada. Milinković je dodao da je općina Gacko otvorena za pomoć po osnovu svih pitanja.

I ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH Nenad Nešić najoštrije je osudio incident u Gacku i zatražio od nadležnih da u najkraćem roku rasvijetle ovaj slučaj i vinovnike privedu pravdi.

Ministar raseljenih i izbjeglica Federacije BiH Nerin Dizdar objavio je u četvrtak da se dogodio napad na povratničku obitelj u Gacku, prilikom čega je korišteno vatreno oružje.

Izvor: bljesak.info

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas