NAVIJAČ DINAMA IZ GRČKOG ZATVORA: Odmah su me okružili, govorili da neću jutro dočekati

Jedan navijač Dinama premješten je u grčki zatvor Nafpiliju gdje se odmah suočio sa prijetnjama

Jedan od navijača Dinama koji je uhapšen poslije prošlosedmičnih nereda u Atini smješten je u zatvor Nafpliju, a odmah po dolasku suočio se sa prijetnjama.

Nekoliko sati nakon dolaska uspio je nazvati oca i ispričati mu kako je u zatvor stigao sa samo još jednim Hrvatom te kako je okružen AEK-ovim navijačima koji su mu se odmah obratili, prenosi Dnevnik.hr.

U tom je zatvoru, nekih 150 kilometara od Atine, uz njega smješten samo još jedan navijač iz Hrvatske, no nisu u istoj ćeliji. On ima 23 godine i još se nije čuo s roditeljima. Otac mu je, razumljivo, zabrinut.

“Naravno. Naravno da da. Ovo kad sam čuo od prijatelja, to je bilo za mene šok da je tako”, odgovorio je na pitanje boji li se za život svojeg sina Franjo Kroflin.

“Smatrali smo da je potrebno o tome obavijestiti i našu vlast, smatrali smo da je potrebno obavijestiti i grčko veleposlanstvo, njegovog branitelja u Grčkoj i molimo sve njih da poduzmu sve što je potrebno da se ono što mu se reklo da će se dogoditi ne dogodi. Dakle, da se ne dogodi to da ne dočeka jutro”, istaknuo je Mario Medak, pravni savjetnik roditelja.

Robertov sin traži da se njih dvojicu, jedine hrvatske državljane u tom zatvoru odvoji od ostalih zatvorenika jer strahuje da suđenje možda neće ni dočekati.

“Rekao sam mu, ohrabrio sam ga, rekao sam bit će sve u redu. On je rekao – Oprosti, znaš da sam zeznuo i da je ovo zadnji put da se čujemo možda. Tako je završio razgovor”, ispričao je Žegar.

Informacije od grčkih vlasti – o tome gdje je tko smješten – cure na kapaljku. Roditelji su doznali da ih je najviše u maloljetničkom zatvoru u Avloni. Ipak, mnogi su još u istražnom zatvoru u Ateni i tek čekaju premještaj.

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba
Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas