NBA: Objavljeno koji je igrač najviše napredovao

Foto: Profimedia

TYRESE MAXEY iz Philadelphia 76ersa igrač je koji je najviše napredovao u ovoj NBA sezoni. Tako je odlučio odbor od 100 predstavnika medija, od kojeg je dobio ukupno 319 bodova, samo 14 više od drugoplasiranog Cobyja Whitea iz Chicago Bullsa.

Maxeya je 51 glasač stavio na prvo mjesto i dao mu maksimalnih pet bodova, 18 puta stavljen je na drugo mjesto, koje donosi tri boda, a dobio je i 10 puta po jedan bod za treće mjesto, ali čak 21 glasač nije ga uvrstio među najbolja tri. Zato je razlika tako mala – White je dobio 32 glasa za prvo mjesto, ali ga je 91 od 100 glasača stavio među prva tri.

Prvi put All-Star

Maxey je već lani, često mijenjajući Jamesa Hardena u startnoj petorci, nagovijestio eksploziju u svojoj četvrtoj NBA sezoni. Nakon odlaska Hardena u LA Clipperse, a posebno nakon ozljede Joela Embiida, Maxey je postao fokusna točka napada 76ersa te u prosjeku postizao 25.9 poena, 3.7 skokova i 6.2 asistencije, značajno više nego lani (20.3 poena, 2.9 skokova, 3.5 asistencija). Prvi put je izabran i na All-Star utakmicu.

Proglašenjem Maxeya NBA je krenula s objavljivanjem svih individualnih nagrada za ovu sezonu, večeras će objaviti najboljeg šestog igrača, sutra najboljeg clutch igrača, a za vikend najboljeg trenera lige. Idućeg tjedna uslijedit će proglašenja najboljeg rookieja i obrambenog igrača, a kulminacija je objava MVP-ja i najboljih petorki lige.

Izvor: index.hr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas