NETFLIXOVA SERIJA OSVOJILA TRI ZLATNA GLOBUSA: Gledatelji kažu da je remek-djelo

Američka drama Beef (Zavada) objavljena je na Netflixu početkom travnja prošle godine, ekipa serije imala je razloga za slavlje – pripala su im čak tri Zlatna globusa.

Serija je pobijedila u kategoriji najbolje miniserije, antologijske serije ili TV filma, a Steven Yeun i Ali Wong dobili su nagrade za najboljeg glumca i glumicu.

Ali Wong i Steven Yeun na dodjeli Zlatnih globusa

Beef je odmah po izlasku zaokupila pažnju pretplatnika Netflixa. Nekoliko tjedana provela je u trendingu diljem svijeta, a recenzije gledatelja su odlične – na IMDb-ju ima ocjenu 8/10, a na Rotten Tomatoesu 98%.

O čemu je riječ u filmu?

Dvoje stranaca koji žive u Los Angelesu upletu se u dugotrajnu svađu nakon prometnog incidenta. Priča počinje na parkiralištu trgovine u Los Angelesu gdje se Danny svojim kamionetom zamalo zabije u terenac koji vozi Amy. No radnja je zapravo puno više od sukoba na cesti.

 “Danny (Steven Yeun) je radnik koji se bori za egzistenciju, dok je Amy (Ali Wong) samostvorena žena s idiličnom obitelji. Svatko ima loš dan, ali malo tko dopušta da se trubljenje automobila pretvori u brzu potjeru”, piše u sinopsisu.

Kroz seriju od 10 epizoda, svađa Dannyja i Amy pretvara se u opsjednutost osvetom koja ne samo da obuzima svakoga od njih već i preuzima živote njihovih voljenih.

Gledatelji su oduševljeni serijom

Kao što recenzije pokazuju, gledateljima se jako svidjela ova drama.

“Ovo je možda najbolja serija koju sam ikada gledao. Apsolutno remek-djelo. Upravo sam sve pogledao pa treba probaviti i razmisliti”, napisao je jedan tviteraš brzo nakon što je Beef došla na Netflix.

“Nedvojbeno jedna od zadivljujućih serija koja savršeno bilježi katastrofalne složenosti u životima dvoje ljudi. Neprijateljska kemija između Stevena Yeuna i Ali Wong čini ga još boljim. Ovo je Netflixova najbolja originalna serija u posljednjih pet godina”, dodao je drugi.

Serija je naišla na pohvale kritičara. Najviše komplimenata dobili su Yeun i Wong za svoje izvedbe, ali nisu nezapaženo prošli scenarij i režija. Na 75. Primetime dodjeli nagrada Emmy dobio je 13 nominacija, a na 81. dodjeli Zlatnih globusa pobijedio je u sve tri nominirane kategorije.

U sporednim ulogama pojavljuju se Joseph Lee, Young Mazino, David Choe i Patti Yasutake.

Stiže druga sezona?

Mnogi priželjkuju i drugu sezonu, a tvorac drame Korejac Lee Sung-jin nedavno je otkrio kakvi su mu planovi. Kaže da bi volio napraviti još sezona, ali da još nije siguran u kojem smjeru bi to išlo i kada bi uopće krenuo s realizacijom.

“U početku smo seriju zamislili kao antologijsku, u kojoj je svaka sezona nova zavada s novim likovima. U isto vrijeme, stvarno jako volim Dannyja, Amy, Georgea i Paula i svijet koji smo stvorili. Dakle, otvoren sam za sve opcije”, rekao je Lee Sung-jin za The Hollywood Reporter.

“Što je najvažnije, želim nastaviti raditi s ovom ekipom u koju sam se stvarno zaljubio. Ali teško je reći u kojem smjeru ćemo ići. Nadam se da će se Savez filmskih i televizijskih producenata urazumiti”, kazao je dok je još trajao štrajk glumaca i scenarista.

Izvor: index.hr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas