NIKŠIĆ NAKON SASTANKA DRŽAVNE KOALICIJE: Za svađu nikada nije kasno, svi usvojeni zakoni su pobjeda samo građana BiH

Foto: M. Smajkić

Imamo i obećanje većeg dijela značajnih prijatelja Bosne i Hercegovine iz EU koji će se zalagati za otvaranje pregovora između BiH i EU

Premijer Federacije BiH i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić nakon sastanka koalicionih partnera sa državnog nivoa, koji se održao u Mostaru, rekao je kako su imali konstruktivan razgovor, ali i da se nada da će to donijeti konkretne rezultate.

Osvrnuo se na to što ga prozivaju zbog njegove priče o kompromisu.

– Smatram da je najlakše posvađati se i tražiti nešto što će nas dijeliti. Danas smo pokazali da smo spremni tražiti rješenja. Još imamo različita gledišta oko nekih pitanja koja će naši predstavnici, ljudi koji su i bliži konkretnim stvarima, stručniji, lakše naći određena rješenja koja ćemo usvajati – rekao je Nikšić.

Dodao je da je želja lidera vladajućih stranaka da probaju ispuniti što više zahtjeva Evropske unije da bi i ona kasnije ispunila svoja obećanja.

– Imamo i obećanje većeg dijela značajnih prijatelja Bosne i Hercegovine iz EU koji će se zalagati za otvaranje pregovora između BiH i EU – poručio je.

Naglasio je da to nije takmičenje između reprezentacija te da nije pitanje ko će pobijediti.

– Svaki iskorak je u interesu građana BiH, svi usvojeni zakoni nisu pobjeda nekog od nas, nego samo građana BiH. Nije nikad kasno za bilo kakvu svađu, ali nadam se da do toga neće doći – kazao je.

Dodao je da su spremni tražiti rješenja i za Ustavni sud BiH, ali da je za “trojku” neprihvatljiv princip etničkog glasanja u ovoj pravosudnoj instituciji.

Izvor: avaz.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas