NOVA NETFLIXOVA SERIJA: Sofía Vergara kao “kraljica kokaina”

Foto: Screenshot-Youtube/Netflix

Netflix je objavio prvi teaser za nadolazeću miniseriju Griselda, u kojoj glavnu ulogu igra zanosna Sofía Vergara, poznata po sitcomu Modern Family.

Vergara je gotovo neprepoznatljiva u ulozi Griselde Blanco, kolumbijske krijumčarke drogom koju su mnogi prozvali “kraljicom kokaina”. Blanco je bila poznata po trgovini kokainom na području Njujorka i Majmija, a oni koji su imali priliku sarađivati s njom tvrde da je bila hladnija i nemilosrdnija od Pabla Eskobara. Serija će prikazati njen život i uspon u svijetu kriminalnog podzemlja.

Osim Vergare, glumačku postavu čine Alberto Guerra, Alberto Ammann, Christian Tappan, Diego Trujillo, Paulina Davila, Gabriel Sloyer, Martin Rodriguez, José Zúñiga, Maximiliano Hernández i Julieth Restrepo.

Kreatori serije su Doug Miro, Erix Newman, Carlo Bernard, Ingrid Escajed i Doug Miro, a reditelj je Andrés Baiz. Newman, Baiz i Bernard su poznati po svom radu na serijama Narcos i Narcos: Mexico. Vergara je na razvoju serije radila osam godina, u saradnji s izvršnim producentom Luisom Balaguerom i kućom Latin World Entertainment.

Griselda će se sastojati od 6 epizoda, a premijerno će biti prikazana na Netflixu 25. januara 2025. godine, prenosi Index.

Izvor: Index, Nezavisne

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas