NOVALIĆ SE OGLASIO PRED ODLAZAK U ZATVOR (VIDEO): “Projekat detaljno isplaniran, obilato finansiran i hiruški precizno izvršen”

Bivši premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine tokom ove sedmice bi vjerovatno trebao da ode na izdržavanje zatvorske kazne. Zanimljivo je da je sinoć na svom zvaničnom Facebook profilu objavio snimak govora u kojem govori da je “projekat protiv njega detaljno isplaniran, obilato finansiran i hirurški precizno izvršen”.

Novalić je to naveo i u opisu video snimka.

Na snimku se vidi Novalić koji u svom obraćanju govori kako je navodno smijenjen po direktivi SAD i da su Amerikanci bili protiv SDA (stranačke partije kojoj pripada).

“Budući da sam ja 33 godine radio u međunarodnoj privredi, meni su te formule bile vrlo jednostavne, te smo probleme veoma lako rješavali i udvostručili smo prihod budžeta Federacije BiH. Može biti da je tu početak neke moje krivice, ali prije svega sam stekao to da umjesto milijardi koje su bile uvijek u gubitku ja sam cijelo vrijeme imao pozitivan bilans. Vjerovatno to što sam bio SDA, koja je osuđena da se radi protiv nje”, kazao je između ostalog.

Podsjetimo, Novalić je osuđen u predmetu Respiratori. Fadil Novalić je osuđen na četiri godine zatvora.

Izvor: N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas