NOVI DETALJI MILIONSKE PLJAČKE: Mirnesa Bešlić imala pomagača, istražitelji još tragaju za novcem

Foto: all4foto.de/Društvene mreže

Njemačko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Mirnese Bešlić porijeklom iz Busovače koja je ukrala prošle godine 1,25 miliona eura, piše Bild.

Za njom je inače tragao Interpol u cijeloj Evropi prije nego što se sama predala. Istovremeno je podignuta optužnica i protiv neimenovanog saučesnika koji će se uskoro zajedno s njom naći na sudu.

Dobrovoljno se predala

Nakon višemjesečne potrage Mirnesa Bešlić uhapšena je u januaru na aerodromu u Stuttgartu. Ona je iz firme u kojoj je radila u Nemačkoj sredinom oktobra prošle godine ukrala 1,25 miliona eura.

Za njom je čak bila raspisana potjernica i nagrada od 37.500 eura. Mirnesa je preko svog advokata obavijestila njemačke vlasti da želi da se preda, poslije čega su je uhapsili istražitelji sa saveznom policijom.

Tužilaštvo sada vjeruje da je Mirnesu sačekao jedan muškarac (29) u vozilu kojim su pobjegli nakon pljačke. On dosad nije uhvaćen. Međutim, pronađena je osoba za koju se vjeruje da je organizovala milionsku pljačku.

Istražni zatvor

Tužilac Anjelo Ambrozio rekao je da je taj osumnjičeni u martu uhapšen na teritoriji Nemačke i da se kao i Mirnesa nalazi u istražnom zatvoru.

On se tereti da je “organizovao bijeg svojih saučesnika”.

Datum ročišta u pokrajinskom sudu u Stuttgartu još uvijek nije utvrđen. Istražitelji i dalje tragaju za ukradenim novcem.

– Još uvijek nije utvrđeno gdje se nalazi novac – rekao je tužilac Ambrozio.

Izvor: fokus.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas