NOVI MARVELOV FILM OCIJENJEN KAO LOŠ, PA POSTAO META ISMIJAVANJA: Ovo je smrt superherojskog žanra

Foto: screenshot

Na temelju 182 recenzije kritičara na Rotten Tomatoesu, film je ocijenjen sa samo 13 posto na Tomatometru, dok je s više od 500 recenzija gledatelja dobio 55 posto

Najnoviji Marvelov film Madame Web nedavno se počeo prikazivati u kinima, no zasad ima jako loše rezultate i ocjene kritičara. U njemu pratimo priču o bolničarki Cassandri Webb (Dakota Johnson) koja saznaje da može vidjeti budućnost. Ona počne koristiti svoje moći kako bi pomogla djevojkama koje bi u budućnosti mogle postati Spider-Woman.

Ako je suditi prema trenutnim ocjenama kritičara, Madame Web možda je najgore ocijenjeni Marvelov film. Na temelju 182 recenzije kritičara na Rotten Tomatoesu, film je ocijenjen sa samo 13 posto na Tomatometru, dok je s više od 500 recenzija gledatelja dobio 55 posto. Loše rezultate ostvario je i na Metacriticu, s više od 66 posto negativnih recenzija kritičara i 75 posto negativnih recenzija publike.

“Čak i Johnson ima svoje granice, a Madame Web ih toliko prelazi da praktički možete pogoditi koje su scene zadnje snimljene na temelju stupnja angažiranosti zvijezde u sceni”, komentirala je Alison Willmore iz New York Magazinea i Vulturea.

“Jedan od razloga zašto Madame Web ne funkcionira jest taj što u filmu ne postoji nikakva napetost. Za akcijski film, čak i onaj koji spada u podžanr superheroja, nedostatak uzbuđenosti smrtna je presuda”, napisao je James Berardinelli iz ReelViewsa.

“Madame Web predstavlja smrt superherojskog žanra”, oštru kritiku na film napisao je Kevin Maher iz Timesa.

Još jedan Marvelov film koji se kritičarima nije svidio bio je Eternals iz 2021. godine. Film nije ni izašao u kinima, a već je bio proglašen najgorim Marvelovim filmom. Tada je bio ocijenjen sa samo 61% pozitivnih kritika, dok je trenutno na Rotten Tomatoesu ocijenjen s 47 posto od kritičara i 77 posto od publike.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas