NOVI MOMENTI MILIONSKE PLJAČKE: Mirnesu je momak namamio u ljubavnu klopku, a onda nestao sa novcem?

Mirnesa S navodno je isprva odbila da učestvuje u pljački novca iz njemačke firme u kojoj je radila, ali Robert nije odustajao – laskao joj je, govorio da želi biti s njom i obećavao joj da kad budu imali sav novac, više nikada neće morati raditi…

Mirnesa S. (42) je zajedno sa svojim dečkom Robertom S. (29) ukrala više od milion eura od njemačke firme u kojoj je bila zaposlena. Kako pišu njemački mediji, Mirnesa S. na kraju se predala policiji, dok je njen dečko u bjekstvu.

Njemački mediji pišu kako je Mirnesa S. odustala od bijega, te kako ju je Robert motao oko prsta.

Prema riječima državnog odvjetnika, Mirnesa S. (42) i Robert S. (29) planirali su veliku pljačku i ukrali 1,25 miliona eura iz firme za prevoz novca Prosegur. Mirnesa je sada u zatvoru, dok je Robert u bijegu.

USKORO POČINJE SUĐENJE

Mirnesi i jednom od Robertovih sudionika, za kojeg se tvrdi da je organizirao njihov bijeg, ubrzo se u Stuttgartu sudi zbog zajedničke krađe. Glasnogovornik suda njemačkim medijima nije mogao dati tačan datum početka saslušanja.

Njemački mediji navode kako je Mirnesa S. upoznala Roberta S. u kafiću u Stuttgartu dok su oboje bili u društvu prijatelja. Mirnesa je spomenula kako radi u Proseguru i da je u nabildanom šarmeru vidjela svoju šansu. Dogovorili su sastanak.

Sastanku Roberta S. i Mirnese S. prisustvovao je i Robertov prijatelj Marko I. (45). Muškarci su brzo prionuli na posao i pitali Mirnesu može li se od Prosegura ukrasti novac, što je ona odbila.

No, Robert S. nije odustajao: laskao joj je, govorio da želi biti s njom i obećavao joj da kad budu imali sav novac, više nikada neće morati raditi.

Uvjeravanje je trajalo dvije sedmice.

Robert je, prema optužnici, u roku od dvije sedmice uspio uvjeriti Mirnesu na zločin, pišu njemački mediji.

Dana 14. oktobra 2022. godine 42-godišnjakinja je otišla na posao i oko 15 sati u jednom trenutku u kutiju stavila gotovo 80 svežnjeva novčanica od 100 i 200 eura. Kasnije je napustila prostorije.

Vani je Mirnesu čekao Robert S. u Mercedesu. Tada počinje njihov filmski bijeg. Njemački mediji navode da su se riješili Mirnesinog mobitela i odvezli se u Beč, a tamo ih je čekao Marko I.

BIJEG U SRBIJU

Robert je Mirnesi dao 20.000 eura, a ostatak plijena je zadržao. Tokom sljedećih nekoliko dana Marko I. je Mirnesu uz pomoć krijumčara odveo prvo u Hrvatsku, a zatim u Srbiju.

Trojac je bio sretan zbog milionske pljačke. No, novi zajednički život bez finansijskih briga koji je obećao Robert S, za Mirnesu se brzo pretvorio u pakao. Prema informacijama iz odvjetničkih krugova, njen čuvar nije skidao pogled s nje. Robert S. više nije želio imati ništa s njom, a kad se požalila zbog toga, zaprijetio joj je.

PREDAJA

Na kraju se Mirnesa S. uplašila, te je pobjegla u Crnu Goru. Nakon toga je preko svog odvjetnika stupila u kontakt s njemačkim vlastima i najavila da se želi predati.

Njemački mediji, također podsjećaju kako je Mirnesa S. 23. januara sletjela na aerodrom u Stuttgartu, gdje je uhapšena.

Dok je Mirnesa u zatvoru, pretpostavlja se kako Robert S. sada sav plijen troši sam. Mirnesin advokat je odbio komentarisati detalje postupka prije početka suđenja, prenio je Fenix-magazin.

Izvor: oslobodjenje.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas