NOVI NIVO HISTERIJE: I Nešić protjeruje Schmidta iz BiH?

Zatražiću od bezbjedonosnih agencija da provjere i dostave informaciju ko su osobe koje obavljaju poslove obezbjeđenja Christiana Schmidta, upozorava Nešić

Histeriju koja vlada među političarima iz RS-a u vezi sa djelovanjem visokog predstavnika Christiana Schmidta u našoj zemlji ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić je digao na novi nivo. Naime, on tvrdi kako je Schmidtov boravak u BiH upitan.

– Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić, saopštio je, da je od Službe za poslove sa strancima dobio informaciju da je boravak Christiana Schmidtta u BiH upitan, jer nije u potpunosti u skladu za pozitivnim zakonskim propisima.

“Propisi BiH jasno definišu pod kojim uslovima strani državljani mogu boraviti u našoj zemlji, kao i rokove boravka. Takođe, zatražiću od bezbjedonosnih agencija da provjere i dostave informaciju ko su osobe koje obavljaju poslove obezbjeđenja Christiana Schmidta. Da li imaju dozvole od naših agencija za obavljanje tog posla, kao i dozvole za posjedovanje i nošenje oružja”, saopštio je ministar Nešić, navodi se u saopćenju Ministarstva sigurnosti BiH.

Izvor: oslobodjenje.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas